Politiikka

Kokoomuksen Heinonen tiukkana budjettiväännön alla: ”Veteraanit ovat liian vanhoja enää taistellakseen kuntoutusrahoistaan. He ovat taistelunsa jo käyneet.”

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Kokoomuksen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan sekä puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen haluaa varmistaa, että sotiemme veteraanien kuntoutusrahoja ei enää leikata.

”Olemme monena vuonna nähneet miten sosiaali- ja terveysministeriö on esittänyt valtiovarainministeriölle veteraanirahoja leikattavaksi budjetissa. Eduskunnassa olemme toistuvasti korjanneet asian valtiovarainvaliokunnassa ja antaneet myös useamman kerran lupauksen siitä, että rahoja ei enää leikata. Tästä huolimatta leikkaukset putkahtavat yhä uudestaan ja uudestaan pöydälle”, kertoo Heinonen tiedotteessaan.

Itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi kuntoutus- ja kotona asumisen tukipalveluiden määrärahoja korotettiin. Myös sotainvalidien haittaraja-astetta on Heinosen mukaan laskettu.

”Emme enää tarvitse tällaisia jakolinjoja vaan kaikille veteraaneille ja sotainvalideille tulee taata ja varmistaa riittävä hoito ja apu. He kaikki ovat jo erittäin iäkkäitä ja jokaisen panos itsenäisyytemme varmistamiseksi on ollut suuri.”

Vuosien 1939–1945 sotien veteraaneja on elossa enää vajaa 17 000 ja heistä sotainvalideja on 2 500. Keski-ikä on jo 92 vuotta. Sotaveteraaniliiton mukaan vuoden 2020 lopussa veteraanien määrä on 6 500 ja vuoden 2025 lopussa enää 1 200.

”Kunniakansalaistemme määrä vähenee nopeasti ja meidän tulee nyt kantaa vastuumme. Veteraanirahat tulee pitää oikealla tasolla ilman ainaista kädenvääntöä. Veteraanit ovat liian vanhoja enää taistellakseen kuntoutusrahoistaan. He ovat taistelunsa jo käyneet.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat