Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kokoomuksen Mykkänen pettyi SDP:n vaaliohjelmaan – ”SDP:n linja vasta karvas onkin”

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen moittii SDP:n talouspoliittista ohjelmaa ja vaaliohjelmaa talouden tasapainottamiseen tähtäävien keinojen puutteesta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Mykkäsen mielestä talouspolitiikkaa ei voi rakentaa katteettomien lupausten ja toiveiden varaan.

– Marin sanoo, että oikeiston lääke on karvas. Julkisen talouden tasapainoa ei kuulemma saavuteta säästöillä. Tulevien sukupolvien kannalta SDP:n linja vasta karvas onkin. Jos hyvinvointiyhteiskunnalle ei tulevalla vaalikaudella turvata kestävää rahoitusta, on lapsillamme ja heidän lapsillaan edessään vielä kovemmat säästöt ja veronkorotukset. Julkisen talouden tasapainottamisessa onkin kyse sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta, Mykkänen sanoo tiedotteessaan.

SDP nojaa julkisen talouden tasapainottamisessa talouskasvun ja työllisyyden vahvistamiseen. Puolueen talouspoliittisessa ohjelmassa ja lauantaina julkaistussa vaaliohjelmassa ei kuitenkaan Mykkäsen mukaan esitetä keinoja, miten vahvistaminen käytännössä tapahtuu.

– SDP nojaa julkisen talouden tasapainottamisessa 80 prosentin työllisyysasteeseen, mutta unohtaa listata keinot sen saavuttamiseksi. Aiemmin puolueelle ei ole kelvannut kannustinloukkujen purkaminen, vaikka se on välttämätöntä pohjoismaisen työllisyysasteen saavuttamiseksi, Mykkänen sanoo.

Mykkänen syyttää SDP:n talouspoliittista ohjelmaa ja vaaliohjelmaa myös epäjohdonmukaisuudesta. Mykkäsen mielestä on ristiriitaista, että SDP haluaa vahvistaa talouskasvua ja työllisyyttä, mutta esittää samaan aikaan miljardiluokan veronkorotuksia.

– Suomi ei veroja kiristämällä nouse. Päinvastoin. Talouskasvun vauhdittamisen ja työllisyysasteen nostamisen vaikeuskerroin vain lisääntyy, jos verotusta kiristetään. Kilpailukykyinen, kannustava ja ennustettava verotus ovat edellytys investoinneille ja yritystoiminnalle. Ilman niitä ei synny myöskään työpaikkoja. SDP:n esittämät veronkorotukset ja progression kiristäminen johtavat ojasta allikkoon, Mykkänen sanoo.

Kokoomuksen mielestä valtion, hyvinvointialueiden ja kuntien taloutta on tasapainotettava seuraavan vaalikauden aikana 6 miljardilla eurolla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE