Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kokoomuksen Porin-varavaltuutettu soitti hätäkeskukseen ja uhkasi polttaa Huhtasaaren talon – sai syytteen vain perättömästä vaarailmoituksesta

Lehtikuva / Jussi Nukari
Porin-varavaltuutettu Tero Niskanen ei saa syytettä Laura Huhtasaaren (ps.) uhkaamisesta.

Kokoomuksen entinen Porin-varavaltuutettu Tero Niskanen ei saa syytettä Laura Huhtasaaren (ps.) uhkaamisesta, kertoo syyttäjä STT:lle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Sen sijaan Niskasta vastaan on nostettu syyte perättömästä vaarailmoituksesta.

Niskanen soitti maaliskuussa aamuyöstä hätäkeskukseen ja kertoi, että hän kävelee viiden minuutin päästä Huhtasaaren talon eteen ja polttaa sen.

Syyttäjä kertoo päätöksessään jättävänsä syytteen laittomasta uhkauksesta nostamatta, koska ei ole todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi.

– Niskasen mukaan hänellä ei ole kuitenkaan ollut todellista aikomusta toteuttaa uhkausta, syyttäjä kirjoittaa.

Esitutkintatietojen mukaan Niskanen ei lähtenyt toteuttamaan uhkaustaan, vaan jäi ilmoittamallaan tavalla odottamaan viranomaisreaktiota. Asiaa selvittämään lähtenyt poliisipartio tapasi Niskasen tämän hätäkeskuspuhelussa ilmoittamasta paikasta, ilmenee syyttämättäjättämispäätöksestä. Niskanen näytti poliisipartiolle perussuomalaisten kohua herättäneen vaalivideon ja kertoi provosoituneensa tästä.

Niskanen pyysi sittemmin tekoaan anteeksi ja erosi puolueesta.

Hän kertoi keväällä Satakunnan Kansalle, että oli maaliskuisena tiistaina ollut viettämässä iltaa porilaisravintolassa. Niskanen kertoi olleensa kovassa humalassa ja toimineensa impulsiivisesti.

Perättömästä vaarailmoituksesta tuomitaan esimerkiksi silloin, jos tekee tulipalosta tai muusta vastaavasta hädästä tai vaarasta perättömän ilmoituksen, joka on omiaan aiheuttamaan pelastus- tai turvallisuustoimen taikka pakokauhua. Rikoksesta voi saada sakkoa tai vankeutta enintään yhden vuoden.

Käräjäoikeus ottaa aikanaan kantaa syyllisyyteen.

STT–TUULI OIKARINEN

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE