Politiikka

 ”Kokoomus ei voi jatkaa samassa hallituksessa” – Pormestari Vapaavuori tyrmää hallitusyhteistyön perussuomalaisten kanssa

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Helsingin pormestari, kokoomusvaikuttaja Jan Vapaavuori ei halua, että kokoomus tekee hallitusyhteistyötä Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa. Vapaavuori toteaa blogissaan, että konsensuksella ja erilaiset rajat ylittäneellä ennakkoluulottomalla yhteistyöllä on ansionsa suomalaisessa tarinassa.

– Mutta niin on länsimaisten arvojen tinkimättömällä puolustamisellakin, Vapaavuori huomauttaa.

Taktisia kuvioita voi Vapaavuoren mukaan pohdiskella päiväkausia, arvokysymyksiä ei.

– Vastuullisen päättäjän tehtävä on kuitenkin suunnitella arvolähtöistenkin ratkaisujen jatkoaskeleet tavalla, joka minimoi turhan kaaoksen.

– Kokoomus ei perussuomalaisten eilisten valintojen jälkeen voi jatkaa samassa hallituksessa heidän kanssaan, Vapaavuori kirjoittaa.

– Ihmisarvon ja vähemmistöjen puolustamisen, suvaitsevaisuuden ja sydämen sivistyksen arvot on kirjoitettu niin syvälle Kokoomuksen ytimeen, että emme voi olla samassa hallituksessa näitä arvoja kyseenalaistavien tai jopa suorastaan vastakkaisia arvoja ajavien tahojen kanssa.

Myös kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen on ottanut kantaa hallitusyhteistyön jatkumiseen Twitterissä. Virkkusen mukaan ihmisarvo on jakamaton.

– Minun kokoomukseni ei sovi samaan hallitukseen Halla-ahon PS:n kanssa, Virkkunen sanoo.

Samaa mieltä vaikuttaisi olevan myös toinen kokoomuksen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat