Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

D-analyysit

Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan

Lehtikuva
Toimituksen kommentit

Simo Alastalo

Kirjoittaja on Demokraatin politiikan toimittaja.

Kuntavaaleja voittamaan tottunut kokoomus avasi kevään kampanjansa altavastaajana. Gallupit näyttävät useamman prosenttiyksikön takamatkaa kärjessä keikkuviin perussuomalaisiin ja demareihin. Vaalit ja gallupit ovat tietenkin eri asia. Huhtikuuhun on vielä monta kuukautta ja niin edelleen.

Simo Alastalo

Demokraatti

Puheenjohtaja Petteri Orpolla riitti avauksessaan maanläheistä asiaa Tarmonkylän ojarummuista naapurin Lissuun. Puheessa oli myös runsaasti piikiksi tarkoitettuja heittoja poliittisen vasemmiston suuntaan. Valitettavasti terät paikoin katkeilivat jo ennen kuin Orpo sai neulojaan paketista.

Vasemmisto ei Orpon mukaan voi omia hyvinvointipalveluja omiksi saavutuksikseen. Näinhän se on, ei voi. Yhdessä on tehty, kokoomuskin on ollut mukana vaikka aloitteet ovat eittämättä peräisin monissa kohdin ja varsinkin historiassa vasemmalta. Kahdeksantuntinen työpäivä, viisipäiväinen työviikko, peruskoulu ja moni muu. Tämä oli Orpolta joka tapauksessa ihan kelpo pointti.

Sitten Orpo päätti koukata metsään ja eksyi sinne. Kerratessaan kokoomuksen konditoorista lempitarinaa kakkujen leipomisesta Orpo antoi ymmärtää kokoomuksen olevan vastuussa rahoista, jaettavasta, joilla suomalaisen yhteiskunnan edistyneet palvelut on maksettu.

Etunimiä putoaa kuin väestörekisterin tuutista.

Vasemmiston jakopuolueet ovat keskittynyt vinguttamaan korttia. Katsokaa kuka kantaa leivän pöytään!

Joku voisi ajatella, että väite on koominen. Olen kuitenkin rakentava. Kapitalistinen talousjärjestelmä voi kosmisessa mittakaavassa liittyä myös veronmaksajien rahoilla politikoivaan kokoomukseen. Asiat kytkeytyvät, kaikkea ei tiedetä.

Kampanjaviestinnässään kokoomus tavoittelee kunnon poliittisen puolueen tavoin ihmisläheisyyttä. Päämäärään pyritään resitoimalla ahkerasti nimipäiväkalenteria. Etunimiä putoaa kuin väestörekisterin tuutista. On Jannea, Lauria, Irmeliä ja Eemeliä. Kun puheeksi tulee työtön, kelpaa myös tuttavallisempi lempinimi. Lissu. Eikä mikä tahansa Lissu, vaan naapurin Lissu.

Myös kokoomuslaisen naapurissa voi asua työtön, johon kokoomuslaisella on epämuodollisempi suhde kuin Janneen tai Eemeliin, joita hän kutsuu virallisilla etunimillä.

Lissun kannattaisi olla varuillaan kokoomuksen kunta-Suomessa. Mikäli ojarummun asennus ei työllistä, työttömyysturvaa uhkaa leikkuri. Tarmonkylässä ei, Lissu hyvä, makseta olemisesta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petteri Orpo (@petteriorpo)

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
6.3.2021
Rönnholm ihmettelee perussuomalaisten ”pelin politiikkaa” – kommentoi SDP:nkin ehdokkaiden vaikeutunutta tilannetta: ”Kaikki mahdollinen tehdään”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE