Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kokoomus- ja PS-nuoret polttivat hihansa Palefacen ”vasemmisto-oopperasta” – ”Käsittämätöntä, että poliittisesti latautunutta materiaalia syötetään alakoululaisille”

Jukka-Pekka Flander

Oulun läänin kokoomusnuoret sekä Oulun ja Kainuun perussuomalaiset nuoret vaativat, että Ihmepoika A -ooppera poistetaan oululaisista oppilaitoksista. Järjestöjen mielestä teos sisältää vahvaa ja yksipuolista poliittista viestintää.

Demokraatti.fi

Oopperan on Suomi 100 -projektin kunniaksi kirjoittanut Karri Miettinen (kuvassa), joka tunnetaan taiteilijanimellä Paleface. Järjestöjen mukaan Miettinen on avoimesti ilmoittanut edustavansa poliittisesti vasemmistoa.

– Mielestäni on käsittämätöntä, että näin poliittisesti latautunutta materiaalia syötetään alakoululaisille. Oopperassa poliittinen sisältö on verhoiltu mukavan yhteisen tekemisen ja laulamisen taakse. Lapsille pitää turvata puolueeton kasvatus peruskouluissa ja antaa heille vapaus päättää oma kantansa kasvettuaan, Oulun läänin kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Atte Syväniemi paheksuu.

Oulun ja Kainuun perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Jenna Simula varoittaa, että ”suomalainen peruskoulu ei saa olla puoluepoliittinen instituutio”.

– 70-luvun peruskoulun marxilaisesta koulukokeilusta on opittava, eikä historian virheitä tule toistaa.

Simulan mukaan tuolloin esimerkiksi Pirkkalassa opettajat laittoivat oppilaat ”köyhyysleikkiin”. Osalta lapsista otettiin pois kouluruoka ja ”jakson päätteeksi järjestettiin mielenosoitus”.

– Nyt lapset laitetaan tekemään läpeensä politisoitunutta vasemmisto-oopperaa. Keinot ovat eri, mutta oppilaiden perusoikeutta neutraaliin opetukseen rikotaan jälleen kerran, Simula arvostelee.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE