Mielipiteet

Kokoomus maksuttoman toisen asteen tiellä

Kirjoittaja on Pohjanmaan sosialidemokraattien varapuheenjohtaja Seinäjoelta.
Kirjoittaja on Pohjanmaan sosialidemokraattien varapuheenjohtaja Seinäjoelta.
Kirjoittaja on Pohjanmaan sosialidemokraattien varapuheenjohtaja Seinäjoelta.

25-vuotiaista nuorista 16 prosenttia on pelkän peruskoulun varassa ja jopa 40 prosenttia heistä ei osallistu koulutukseen eikä työhön. Kouluttautuminen on tärkeä työkalu syrjäytymistä vastaan. Pelkkä peruskoulu syrjäyttää tällä hetkellä liian paljon nuoria yhteiskunnan ulkopuolelle.

Meidän on mahdollista muuttaa tämä. Tarvitaan vain yhteistä halua ja rohkeita päätöksiä uudistaaksemme suomalaisten nuorten tulevaisuutta. Nopeimmin toteutettava uudistus on aidosti maksuton toinen aste. Käytännössä se tarkoittaisi oppivelvollisuuden ulottamista 18 ikävuoteen. Professori Roope Uusitalon johtama Talouspolitiikan arviointineuvosto arvioi oppivelvollisuuden laajentamista ja sen vaikutusta, ja suositteli hallitusta harkitsemaan asiaa vakavasti.

Jos haluamme viedä Suomen tulevaisuuteen kestävällä tavalla, tarvitsemme rohkeita uudistuksia ja konkreettisia toimia aidosti maksuttoman toisen asteen puolesta. Tämän puolesta on tehty myös kansalaisaloite, jonka kannattamista suosittelen vahvasti.

SDP on jo pitkään kannattanut aidosti maksutonta toista astetta. Nyt myös vihreät ovat siirtyneet SDP:n linjoille ja keskustakin harkitsee asiaa. Hyvä! Osaamistason nostaminen on välttämätöntä, jotta Suomi pystyy uudistumaan tulevaisuuteen. Tämän uudistuksen tiellä on tällä hetkellä ainoastaan kokoomus.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat