Politiikka

Kokoomus tyrmistyi keskustalle – Ministeri Grahn-Laasonen: Kokoomus ei anna periksi, trion pitää ottaa perhevapaauudistus käsittelyyn

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kertoo olleensa yhteydessä kokoomuksen puheenjohtajaan, valtiovarainministeri Petteri Orpoon perhevapaauudistuksen kaatumisesta, kertoo STT.

Trion pitää ottaa nopeasti perhevapaauudistus käsittelyyn. Orpo yhtyy tähän, Grahn-Laasonen kertoo STT:n mukaan.

Grahn-Laasonen sanoo, ettei kokoomus anna periksi ennen kuin perheille ja tasa-arvolle tärkeä uudistus on maalissa.

Helsingin Sanomien perjantai-iltapäivällä julkaisema uutinen hallituksen perhevapaauudistuksen kaatumisesta on herättänyt voimakkaita kannanottoja sekä pettymystä kokoomuksessa.

Perheministeriä ei valittu peruuttamaan perheiden uudistuksia.

Grahn-Laasosen lisäksi muun muassa kansanedustaja Sari Sarkomaa toteaa, että perheministeriä ei valittu peruuttamaan perheiden uudistuksia.

– Työtä suomalaisten perheiden hyvinvoinnin, tasa-arvon ja työllisyyden eteen ei pidä lopettaa tähän, Sarkomaa sanoo.

– Perheministerin nimitystä pidin koko hallituksen sitoumuksena tehdä erityisesti perheasioissa uudistuksia. On perin kummallista, jos historiallisen uudistava ja vielä perheministerin omaava hallitus peruuttaisi perhevapaauudistuksen tilanteessa, jossa uudistuksen tarve on huutava. Työtä ei voi, eikä saa jättää kesken, kyseessä koko hallituksen hanke.

Perheministeri petti perheet.

Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman puolestaan arvioi perheministerin pettäneen perheet. Vikman kertoo olevansa tyrmistynyt hallituksen valmisteleman perhevapaauudistuksen kaatumisesta.

– Tässä hävisivät nyt suomalaiset perheet, siis tavalliset isät, äidit ja lapset. Olemme kokoomuksessa pitäneet erittäin tärkeänä perhevapaauudistuksessa sisäänleivottuna olevaa tasa-arvonäkökulmaa sekä sitä, että naisten työmarkkina-asemaa parannetaan. On pöyristyttävää, että pääministeripuolue Keskustalta ei löytynyt halua viedä näitä tavoitteita maaliin, Vikman sanoo.

Vikmanin mukaan ministerin väite liian tiukista reunaehdoista ja lisärahoituksen tarpeesta on erikoinen ja kertoo lähinnä siitä, ettei keskusta ehkä ollut täydellä sydämellä mukana uudistustyössä yleensäkään.

Myös Vikman yhtyy näkemykseen, että uudistuksen tulisi yhä viedä eteenpäin.

– Uudistuksen tarve on laajalti yhteiskunnassamme tunnustettu.

– Valmistelussa edettiin hyvässä hengessä. Hallitus on sopinut uudistukselle tasapainoiset reunaehdot, joiden puitteissa on edetty. Myös esimerkiksi työmarkkinajärjestöt ovat vaatineet uudistuksen toteuttamista. Nyt viime hetkellä keskustalta näyttikin loppuvan rohkeus. Ei tässä voi olla muuta kuin harmissaan suomalaisten perheiden puolesta, Vikman toteaa.

Otsikkoa korjattu klo 15:44.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat