Politiikka

Kokoomusedustaja asettaa kyseenalaiseksi keskustan kaikkein pyhimmän: ”Rikkoo räikeästi demokratian perusperiaatteita”

Lehtikuva
Kansanedustaja Juhana Vartiainen.
Lehtikuva
Kansanedustaja Juhana Vartiainen.
Lehtikuva
Kansanedustaja Juhana Vartiainen.

Hallituksessa on viime aikoina heiluteltu tosissaan keskustan ja kokoomuksen välistä herkkää tasapainoa sote- ja maakuntauudistuksessa.

Kokoomus mielii valinnanvapautta ja keskustalle se ”kaikkein pyhin” on maakuntahallinto.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen sohaisee viikonlopun alkaessa jälleen ampiaispesää:

– Minustakin maakuntavaalien pitämiselle eduskuntavaalien yhteydessä on hyviä perusteluja, hän tviittaa ja jakaa tviitissään pari linkkiä.

Toinen linkeistä johtaa Helsingin Sanomien kirjoitukseen, joka on otsikoitu Maakuntavaalien kiireinen aikataulu rikkoo räikeästi demokratian perusperiaatteita.

– Tämä on ennennäkemättömän kiireinen aikataulu ilman järkeviä perusteita. Tällainen toiminta ei ole hyväksyttävää länsimaisessa demokratiassa. Maakuntavaalien järjestäminen vain neljä kuukautta uusien vaalilakien voimaantulon jälkeen rikkoo räi­keästi demokratian perusperiaatteita, filosofian tohtori Johanna Vendelin, tekniikan tohtori Tuomas Jasu ja diplomi-insinööri Amos Ahola Liberaalipuolueesta kirjoittavat artikkelissa.

Heidän mukaansa lokakuiset maakuntavaalit pitää siirtää pidettäviksi eduskuntavaalien yhteydessä vuonna 2019, mikäli koko maakunta­uudistusta ei muiden sisällöl­listen epäkohtien takia peruta kokonaan.

Toinen Vartiaisen tviittilinkki taasen vie kokoomuslaisen Ajatuspaja Toivon julkaisuun #Makuvaalit – pientä hienosäätöä maakuntavaaleihin. Kirjasessa on muun muassa Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) jo otsikkonsa puolesta paljon puhuva artikkeli ”Uudistus” suoraan menneisyydestä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat