Politiikka

Kokoomusedustaja: Tämä vero pois heti – ”Ei ole mitään järkeä luoda kyttäyskoneistoa”

Thinkstock
Thinkstock
Thinkstock

Kokoomuksen kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Jaana Pelkonen esittää, että laki koiraverosta kumotaan nyt, kun viimeisetkin kunnat ovat luopumassa siitä. Pelkosen mukaan vero on ollut tehoton, surkeasti valvottu ja tuottanut mitättömän verokertymän suhteessa veron aiheuttamaan työhön.

”Hallituksella olisi oiva paikka laajentaa norminpurkutalkoita koiraverolakiin. Koiravero on ollut voimassa enää kahdessa kunnassa, Helsingissä ja Tampereella. Molempien kaupunkien pormestarit esittävät koiraverosta luopumista ensi vuoden talousarvioesityksessä. Mikäli vero saadaan molemmissa kunnissa poistettua, se olisi syytä siirtää myös lainsäädännöllisesti historiaan.”

Koiraveron periminen tuli kunnille vapaaehtoiseksi vuonna 1979, minkä myötä suurin osa kunnista luopui verosta. Nykyään koiraveroa peritään enää Helsingissä 50 euroa ja Tampereella 34 euroa koiralta vuodessa.

”Koiravero on nykyiselläänkin ollut lähes vapaaehtoismaksu. Arvioiden mukaan Helsingissä esimerkiksi vain joka neljäs koiran omistaja on sen maksanut. Koska kyse on verokertymältään pienestä verosta, ei ole mitään järkeä luoda kyttäyskoneistoa, joka tekisi ”koiraverotarkastuksia”. Koiravero on ollut kaikin puolin ongelmallinen vero.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat