Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kokoomusedustaja tyrmää hallituksen suunnitteleman ja Orpon ajaman moottoripyöräveron – ”Susi jo syntyessään”

Kari Hulkko
Kansanedustaja Timo Heinosen (kok.) mukaan suunniteltu moottoripyörävero ei täytä edes fiskaalisia tavoitteita.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kannustaa hallitusta pohtimaan vielä uudelleen suunnitellun moottoripyöräveron mielekkyyttä.

Ilkka Yrjä

Uudella verolla tavoitellaan yhdessä veneveron kanssa noin 50 miljoonan euron vuotuisia tuloja.

Heinonen pitää tavoitetta moottoripyörien kohdalla mahdottomana. Hänen mielestään vero käytännössä lopettaisi myös uusien pyörien myynnin ja laskisi näin muitakin verotuottoja.

– Ymmärrän hyvin maamme taloudellisen vaikean tilanteen ja sen, että veroillakin täytyy tuloja lisätä. Moottoripyörävero ei tule kuitenkaan lisäämään verotuloja vaan jopa laskemaan niitä muun muassa. myynnin sakatessa, Heinonen sanoo vaatii hallitusta etsimään korvaavan keinon verotulojen täyttämiseksi.

Tässä asiassa kokoomuksen eduskuntaryhmästä kumpuava arvostelu kohdistuu suoraan myös puolueen puheenjohtajaan, valtiovarainministeri Petteri Orpoon.

Timo Heinonen on eduskunnan valtiovarainvaliokunnan jäsen.

Tämä suunniteltu vero on kouluesimerkki huonossa siitä, miten veronkiristys tai uusi vero ei yksinkertaisesti lisää verotuloja.

Heinonen esittääkin itse vaihtoehdon veron korvaamiseksi.

Hänen mukaansa moottoripyöräala kyllä vastaa verotulojen osalta haasteeseen paremmin niin, että moottoripyörien kauppaa helpotetaan. Kokoomusedustaja kannustaa kokeilemaan moottoripyörien verotuksen keventämistä ja hakemaan sitä kautta lisää myyntiä ja lisää verotuloja.

– Tämä suunniteltu vero on kouluesimerkki huonossa siitä, miten veronkiristys tai uusi vero ei yksinkertaisesti lisää verotuloja. Moottoripyörille suunnitellun veron on arvioitu vähentävän alalta työtä yli 300 hengeltä ja myös vähentävän entisestään uusien pyörien myyntiä ja pyörien käyttöäkin ja tätä kautta pienenee niin alv-verotuotot kuin polttoaineverotuototkin, hän arvostelee.

– Minusta moottoripyörien kohdalla vero on ollut ideanakin alunperinkin jo susi syntyessään. Sitä on mahdoton kannattaa, hän kuittaa.

Hallitus on suunnitellut, että uusi vero moottoripyörille ja veneille tulisi käyttöön ensi vuoden alkupuolella.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE