Politiikka

Kokoomusedustaja vetoaa ministeriin: ”Nykyinen räikeä eriarvoisuus on kestämätön”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa vetoaa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikkoon (kesk.), ettei huutava tarve tarve saattohoitolakiin jää sote-mylläkän jalkoihin.

– On vakava epäkohta, että Suomesta puuttuu kokonaan saattohoitoon liittyvä lainsäädäntö. Tarve sitoviin säädöksiin saattohoidon turvaamiseksi on ilmeinen, Sarkomaa toteaa.

– Nykyinen räikeä eriarvoisuus elämän loppuvaiheen hoidon laadussa ja saatavuudessa sekä kivunlievityksessä on kestämätön.

Kokoomusedustajan mukaan ihmisten kasvanut huoli hoidon ja hoivan laadusta elämän viimeisillä hetkillä on kuultava. Sarkomaa pitää välttämättömänä, että oikeus hyvään saattohoitoon kirjattaisiin lainsäädäntöön.

Elämän loppuajan inhimillinen ja laadukas hoito ja hoiva sekä hyvä kuolema ovat Sarkomaan mukaan jokaisen perusoikeuksia.

Palliatiivinen hoito on parantumattomasti sairaiden ja kuolevien ihmisten kokonaisvaltaista hoitoa. Saattohoito on osa palliatiivista hoitoa, joka tapahtuu elämän viimeisinä päivinä tai viikkoina. Tavoitteena on hoitaa ihmistä kunnioittaen niin, että jäljellä oleva elämä on mahdollisimman hyvää, ilman kipuja ja muita haittaavia oireita.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat