Politiikka

Kokoomusedustajalta katkera tilitys keskustalle ja ministeri Saarikolle: ”Ykskaks vain yksi osapuoli ilmoitti”

Kansanedustaja Sofia Vikman.
Kansanedustaja Sofia Vikman.
Kansanedustaja Sofia Vikman.

Kokoomuksen kansanedustaja ja Kokoomusnaisten puheenjohtaja Sofia Vikman tiedottaa olevansa pettynyt perhevapaauudistuksen kaatumiseen sekä siihen johtaneeseen menettelytapaan. Vikmanin mukaan uudistuksesta luopuminen on heitteillejättö perheitä kohtaan.

Hän syyttää uudistuksen kaatumisesta hallituskumppaneita.

– Olimme valmiita myös tulemaan hallituskumppaneitamme vastaan, jotta uudistus olisi saatu tällä hallituskaudella maaliin, Vikman sanoo.

Vikman ehdottaa, että perhevapaauudistus otetaan parlamentaariseen valmisteluun, koska yhteiskunnallinen tuki uudistukselle eduskunnassa ja työmarkkinajärjestöissä on laaja.

Hän tiedottaa kummastelevansa tapaa, jolla perhevapaauudistuksen kaatuminen ensi tilassa tuotiin ilmi. Hän peräänkuuluttaa hallituskumppaneilta yhteishenkeä, jotta ”vastaavat välistävedot vältettäisiin tulevaisuudessa”.

Hän miltei vihjaa keskustalaisen perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon kaataneen uudistuksen yksin:

– Yhdessä sovittuja, ja tässä tapauksessa myös täysin tarpeellisia ja mahdollisia uudistuksia ei voi noin vain yhden puolueen, yhden ministerin tai yhden eduskuntaryhmän toimesta päättää tuosta vain kaataa. Pidän valitettavana tapaa, jolla ykskaks vain yksi osapuoli ilmoitti, että tämä oli nyt tässä. Toivon, ettei tämä tarkoita nyt sitä, että jokainen hallituspuolue voi tästä eteenpäin yksipuolisesti päättää kaataa mitä vain yhdessä sovittuja uudistuksia, Vikman sanoo.

 

– Kokoomus on tarvittaessa yhä valmiina neuvottelupöytään äitien, isien ja lasten puolesta. Olisi suoranainen heitteillejättö haudata heille niin elintärkeä uudistus.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 4 Demokraatti
SUOMI KUNTOON? - Sota ay-liikettä vastaan
ALF REHN - Suomalaiset ovat nössöhyviksiä
ITÄMERI - Ongelma pinnan alla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Annakati Mattila

Muuttovirta Suomen ja Viron välillä kääntyi täydellisesti – Miksi niin moni virolainen maahanmuuttaja kokee itsensä muukalaiseksi?
19.2.2019

Luetuimmat


Uusimmat