Politiikka

Kokoomusedustajat: ”Lakiin on lisättävä kielto tupakoida autossa, jossa on lapsia”

Kokoomusedustajat toivovat tupakkalakiin rohkeampia linjauksia.
Kokoomusedustajat toivovat tupakkalakiin rohkeampia linjauksia.
Kokoomusedustajat toivovat tupakkalakiin rohkeampia linjauksia.

Kokoomuksen kansanedustajien Sari Raassinan, Sanna Lauslahden ja Sari Sarkomaan mukaan tupakkalain uudistuksen lähtökohtana tulee olla tupakan terveyshaittojen minimointi ja tupakkatuotteiden yhdenvertainen kohtelu.

Tiedotteessaan he toivovat hallituksen esitystä rohkeampia toimia kohti savutonta Suomea. Parveketupakoinnin kieltäminen vähentää altistumista passiiviselle tupakoinnille.

– Eduskunnassa lakiin on vielä lisättävä kielto tupakoida autossa, jossa on lapsia. Lapsen oikeus terveyteen on mielestämme yksinkertaisesti ja itsestään selvästi arvokkaampi kuin aikuisen oikeus tupakoida milloin vain ja missä tahansa, kansanedustajat sanovat.

Lakiesityksessä linjataan, että jatkossa sähkötupakassa voidaan käyttää vain tupakanmakuisia ja -hajuisia nesteitä. Tämä on kansanedustajien mukaan linjassa sen kanssa, että myös tavallisen tupakan maku- ja hajuaineita, kuten mentolia, esitetään kiellettäväksi. Kiellon taustalla on kansanedustajien mukaan halu korottaa lasten ja nuorten kynnystä aloittaa tupakkakokeilut.

Kansanedustajat pitävät myös hyvänä, että sähkötupakka rinnastetaan tavalliseen tupakkaan. Tässä asiassa varovaisuusperiaate osoittaa edustajien mukaan viisautta. He muistuttavat, että sähkötupakan käyttöön liittyvää tutkimustietoa on saatavilla vain vähän, eikä pitkäaikaistutkimusta ole tehty lainkaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat