Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kokoomusehdokas hermostui perussuomalaisten aikeista: ”Nämä ryhmät ovat Putinille ja Venäjälle niin sanottuja hyödyllisiä idiootteja”

Kokoomuksen eurovaaliehdokas Tuomas Tikkasen mukaan Perussuomalaiset ovat valmiit tekemään mitä vain saadakseen valtaa pyrkimyksessään hajottaa Euroopan unioni.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Äärikansalliset ryhmät ovat käyneet keskusteluja uuden europarlamenttiryhmän perustamiseksi. Ryhmään kuuluisivat ainakin Ranskan Marine Le Penin Rassemblement National, Italian Matteo Salvinin Lega, Itävallan Heinz-Christian Strachen FPÖ ja Suomen Perussuomalaiset.

Le Pen, Salvini ja Strache ovat vastaanottaneet tai olleet vastaanottamassa rahaa Kremlistä, ja kaikki heistä ovat julkisesti vastustaneet EU:n Venäjälle asettamia talouspakotteita, Tikkanen kirjoittaa tiedotteessaan.

– Perussuomalaiset ovat halukkaita liittymään ryhmään Venäjältä rahaa vastaanottavien Putin-mielisten puolueiden kanssa. Nämä ilmiöt ovat Euroopalle haitallisia, ja siksi kaikkien vastuullisten voimien on yhdistettävä voimansa ja taisteltava tätä vastaan. On surullista, jos isänmaallisuus kääntyy kansainvälisen yhteistyön vastustamiseksi ja Venäjän vasalliksi alistumiseen, Tikkanen sanoo.

EU:ta vastustavia ryhmiä näyttää Tikkasen mukaan yhdistävän Venäjä-mielisyys.

– Nämä ryhmät ovat Putinille ja Venäjälle niin sanottuja hyödyllisiä idiootteja, Kremlin kätyreitä. EU-vastaisuudessaan ne näyttävät hyväksyvän liittolaisekseen kenet vain, jos se heitä hyödyttää. Yhdenkään aidosti isänmaallisen ei tulisi tällaista sietää, sillä EU-jäsenyys on Suomen historian parhaita sopimuksia ja vahvistaa turvallisuuttamme, vapauttamme sekä vaurauttame, Tikkanen sanoo.

– Putinin Venäjä on ihmisoikeuksista, naapurimaidensa suvereniteetista ja kansainvälisistä sopimuksista piittaamaton maa, jonka intressit ovat usein vahvasti ristiriidassa eurooppalaisten valtioiden kanssa. Siksi Suomen paikka kansainvälisillä areenoilla on osana muuta Länsi-Eurooppaa, ei Venäjän kelkassa. Tätä perussuomalaiset kumppaneineen nyt yrittävät horjuttaa, Tikkanen sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE