Politiikka

Kokoomuslehden työntekijä sai totaalisesti tarpeekseen ammattiliiton toiminnasta – ero ja tilitys VU:ssa: ”Puolusti omiaan. Oli huolissaan sananvapaudesta.”

Lehtikuva
Lehtikuva

Kokoomuslaisten Nykypäivän ja Verkkoutisten toimittaja Satu Schauman kertoo eronneensa Journalistiliitosta. Poikkeuksellisessa, eroilmoituksesta kertovassa artikkelissaan hän purkaa niitä syitä, jotka saivat hänet jättämään ammattiliiton, jonka jäsen Schauman kertoo olleensa yli kymmenen vuotta.

”Viimeinen pisara” olivat liiton puheenjohtajan Hanne Ahon näkemykset Helsingin Sanomien tiedustelujutusta.

”Kun erittäin  salaiseksi luokiteltua sotilastiedustelumateriaalia julkaisseet toimittajat joutuivat tekemisistään tikunnokkaan, näin saman kaavan toistuvan – jälleen kerran. Liitto puolusti omiaan. Oli huolissaan sananvapaudesta. Oli huolissaan lähdesuojasta. Piti rikostutkinnan ulottamista HS:n toimittajiin ”arveluttavana sananvapauden ja yhteiskunnan avoimuuden näkökulmasta”.”

Schaumanin mukaan asetelma tuntui nurinkuriselta ja väärältä.

”Ikään kuin kansalliseen turvallisuuteen liittyvää vakavaa tietovuotorikosta tutkiva poliisi olisikin se konna ja tietokoneensa kovalevyä hakannut toimittaja sankari:”

Schauman kirjoittaa, ettei ole kaivannut Journalistiliitosta automaattista selkään taputtelijaa.

”Sananvapaus kuulostaa hienolta, mutta sitäkin pitäisi uskaltaa pohtia nykyistä kriittisemmin. Sananvapautta ei ole ilman vastuuta. Lähdesuoja on tärkeä asia, mutta niin on lähdekritiikkikin. Turvallisuusympäristön muutos informaatiovaikuttamisineen haastaa pohtimaan näiden merkitystä uudella tavalla.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat