Politiikka

Kokoomusmepin synkkä varoitus: RIP Saimaa – ”Seuraava kaivosvirhe on jo hiljaa tekeillä”

iStock/AarreRinne
iStock/AarreRinne
iStock/AarreRinne

Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa on huolissaan Saimaa-järven tulevaisuudesta. Sarvamaa nostaa esiin Beowulf Miningin omistaman Fennoscandian Resources -yrityksen, joka on hakemassa kaivoslupaa Heinävedelle vielä tänä vuonna.

”Talvivaaran otsikot ovat hädin tuskin häipyneet lööppitelineistä, kun seuraava kaivosvirhe on jo hiljaa tekeillä”, Sarvamaa varoittaa blogikirjoituksessa Iltalehdessä.

Sarvamaa on otsikoinut kirjoituksensa dramaattisesti: ”Kaivos Heinävedelle, RIP Saimaa”.

Petri Sarvamaa.

”Ja mitä yhdestä kaivoksesta Heinäveden metsissä? Sitä vaan, että kaivoksen sijainnista Aitolammelta on vajaa kaksi kilometriä Varisveteen. Ja siitä rannalta muutama kilometri Karvion kanavalle. Karvion kanavasta vesi laskee 85 km2 suuruiseen Kermajärveen, joka on monin osin Natura-aluetta. Edelleen vedet laskevat ainutlaatuista Heinäveden reittiä pitkin, kanavien läpi, suoraan Saimaaseen. Ja siellähän asustelevat ne maailman ainoat Saimaan norpat.”

Sarvamaan mukaan Heinäveden kaivoshanke sai brittiläisen kaivosyrityksen Beowulf Miningin osakkeen rakettimaiseen nousuun pörssissä huhtikuussa. Sarvamaa kaipaa puolestaa rakettimaista kansalaisvaikuttamista.

”Saimaata ei saa vaarantaa. Wall Street Journal listasi Saimaan maailman viiden kauneimman järven joukkoon ja saman havainnon ovat tehneet lukuisat kansainväliset toimijat sekä matkailijat.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat