Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Kokoomusmepit vaativat elpymispaketin hyväksymistä – ex-poliitikko vastustaa: ”Meitä on liian monta, jotka jättävät hyvän ja kehityskelpoisen puolueen”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen.

Kokoomuksen mepit Petri Sarvamaa, Sirpa Pietikäinen ja Henna Virkkunen vaativat eduskuntaa hyväksymään EU:n 750 miljardin euron elpymispaketin.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Oppositiopuolue kokoomus nousi elpymispaketin suhteen iltapäivällä avainrooliin, kun eduskunnan perustuslakivaliokunta päätti äänin 9-8 paketin läpimenon edellyttävän eduskunnassa 2/3:n enemmistöä yksinkertaisen enemmistön sijaan.

Puolueen entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola on sen sijaan paketin aktiivinen vastustaja. Korhola toteaa Twitterissä eroavansa kokoomuksesta, jos puolueen eduskuntaryhmä päättää soveltaa äänestyksessä ryhmäkuria.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkäsen mukaan eduskuntaryhmä käsittelee perustuslakivaliokunnan päätöksestä syntynyttä tilannetta kokouksessaan tänään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE