Politiikka

Kokoomusministeri ihastui sinisten yllätykseen – ”Niin agendan ulkopuolelta kuin tulikin…”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) suhtautuu myönteisesti hallituskumppani sinisten esitykseen yleisestä ansioturvasta. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) ehti jo käynnistää ansioturvan muutoksesta ministeriössään selvityksen, vaikka esitystä ei ole kirjattu hallitusohjelmaan.

Aihetta Twitterissä kommentoineen Mykkäsen mukaan on syytäkin arvioida, onko kilpailevien työttömyyskassojen jäsenyyksiin sidottu ansioturva palkansaajan kannalta järkevä. Hän myös muistutti, että 94,5 prosenttia ansioturvan rahoituksesta tulee jo muualta kuin kassojen jäsenmaksuista.

Ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan ovat oikeutettuja vain työttömyyskassojen jäsenet, vaikka sen rahoitukseen käytettäviä työttömyysvakuutusmaksuja kerätään kaikilta palkansaajilta ja työnantajilta. Siniset ovat lämmittäneet uudelleen vanhan idean, jonka mukaan ansioturvan tulisi koskea kaikkia palkansaajia riipumatta kassan jäsenyydestä.

Muun muassa SAK ja STTK ovat sanoutuneet irti sinisten esityksestä. SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta pitää aloitetta kiky-sopimuksen vastaisena.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat