Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Kokoomusnuoret haukkuu kokoomusryhmän esitystä: ”Heikoista vaihtoehdoista paras ei kuitenkaan riitä”

Lehtikuva

Kokoomuksen eduskuntaryhmä julkaisi tänään vaihtoehtonsa vuoden 2021 talousarviosta. Vaihtoehtobudjetissa esitetään yhteensä 10,7 miljardin euron alijäämää. Kokoomusnuoret ilmaiseen tiedotteessaan tyytymättömyytensä eduskuntaryhmän esitykseen ja esityksen valtavaan alijäämään.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

“Vaihtoehtobudjetista löytyy monta hyvää elementtiä: työn verotuksen alentaminen miljardilla, terapiatakuun toteuttaminen ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan laajentaminen kaikille ovat näistä hyviä esimerkkejä. Ikävä kyllä hyvätkään panostukset eivät muuta sitä faktaa, että budjetti on edelleen yli 10 miljardia euroa alijäämäinen ja myös kokoomuksen eduskuntaryhmä on laittamassa laskun seuraavien sukupolvien maksettavaksi”, linjaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula.

Järjestö on kuitenkin tyytyväinen vaihtoehtobudjetin uskottaviin työllisyystoimiin. Lisäksi kokoomusnuoret pitää esitystä opposition parhaimpana.

”Olemme tyytyväisiä siihen, että eduskuntaryhmämme rakentama vaihtoehto on kaikista opposition vaihtoehdoista uskottavin. Heikoista vaihtoehdoista paras ei kuitenkaan riitä. Kokoomuksen eduskuntaryhmän tulisi tarjota todellinen vaihtoehto Marinin velkahallitukselle”, lisää Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Heidi Hanhela.

Kokoomusnuoret peräänkuuluttaa sekä hallitukselta että omalta puolueelta todellisia uudistuksia ja etenkin rakenteiden rohkeaa uudistamista. Järjestö näkee, että esimerkiksi sosiaalitukijärjestelmä tulisi viimein laittaa täydelliseen remonttiin, jossa nykyiset tuet korvataan perustilimallilla sosiaaliturvajärjestelmän kulujen jatkuvan kasvun katkaisemiseksi ja byrokratiaviidakon niittämiseksi.

”Kokoomus on tällä hetkellä oppositiossa. Nyt pitäisi olla se aika, kun puolueemme voi esitellä suuria, rohkeita ja rakenteellisia muutoksia, joilla hillitään velan ottamista ja huolehditaan hyvinvointivaltiomme tulevaisuudesta. Todellisen uudistamisen ja rakenteiden korjaamisen sijaan eduskuntaryhmä on nyt yksinkertaisesti tyytynyt varovaiseen säilyttämiseen: siirtelemään satoja miljoonia budjetin momenteilta toisille. Tähän olemme tyytymättömiä”, Pajula jyrähtää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE