Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Kolme koronatartuntaa säikäytti Shanghaissa: satoja lentoja peruttu, kouluja kiinni

LEHTIKUVA / AFP

Kiinassa on peruttu satoja lentoja ja suljettu joitakin kouluja sen jälkeen kun Shanghaissa vahvistui kolme koronavirustartuntaa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Maan pääkaupungissa Pekingissä on suurelta osin onnistuttu hillitsemään koronaviruksen leviämistä tiukoilla matkustusrajoituksilla ja pikasuluilla, mutta kaupungin nollatoleranssistrategia on ollut koetuksella maassa viime kuukausina ilmaantuneiden useiden koronaleimahdusten myötä.

Shanghain kolme koronatartuntaa todettiin kolmella ystävyksellä, jotka olivat matkustaneet läheiseen Suzhoun kaupunkiin viime viikolla. Terveysviranomaisten mukaan tartunnan saaneet olivat täysin rokotettuja.

Tartuntojen vuoksi Shanghain kahdelta lentokentältä on peruttu yli 500 lentoa. Shanghain hallinto kehotti lisäksi perumaan kaikki provinssien väliset pakettimatkat. Kuusi Shanghain sairaalaa on myös keskeyttänyt avohoitopalvelut.

Noin 13 miljoonan asukkaan Suzhoun kaupungissa suljettiin tartuntojen takia kaikki matkailukohteet. Asukkailta vaaditaan negatiivinen tulos koronatestissä kaupungista poistumiseen.

Kiinassa on oltu valppaina koronaepidemioiden varalta myös helmikuussa Pekingissä olevien talviolympialaisten takia.

Koska maan hallinto pyrkii järjestämään koronavapaat olympiakisat, on esimerkiksi Pekingin olympiapuisto jo nyt suljettu niin sanottuun koronakuplaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE