Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kommentti Helsingin Sanomien gallup-uutisessa herätti hämmennystä – Tuomioja ja Heinäluoma Demokraatille: Olemme täysillä Haataisen takana

Nora Vilva
Tuula Haatainen.

SDP:n kansanedustaja, entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja tekee selväksi myös tänään lauantaina, ketä hän tukee tulevan talven presidentinvaaleissa.

Rane Aunimo

Helsingin Sanomat julkaisi tänään presidenttigallupin, jota kommentoinut Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtaja Mikko Majander sanoi jutussa, että ”suurimman oppositiopuolueen SDP:n johtavat ulkopoliitikot, Erkki Tuomioja ja Eero Heinäluoma, ovat antaneet tukensa Niinistölle”.

Lausunto herätti tuoreeltaan hämmennystä. Kalevi Sorsa -säätiö on demareita lähellä oleva ajatuspaja.

Erkki Tuomioja.

Tuomioja kumoaa ajatuksen ykskantaan Demokraatille.

– Kun puolueella on oma ehdokas, totta kai häntä tuetaan. Piste.

Tuomioja tosin väläytti keväällä mahdollisuutta, että SDP voisi mennä Sauli Niinistön taakse tilanteessa, jossa kukaan demareista ei ollut kertonut halustaan lähteä kisaan mukaan. Kun ehdokkaita ilmaantui, Tuomioja sanoi olevansa tietysti SDP:n ehdokkaan takana.

Myös Heinäluoma sanoo lauantaina Demokraatille olevansa täysillä Haataisen takana. Hän sanoo olleensa HS:ssa olleesta kommentista ”äimän käkenä”.

– Vaalityö Haataisen puolesta alkoi jo seuraavana päivänä sunnuntaina Hakaniemen torilla, kun Haatainen oli valittu lauantaina SDP:n ehdokkaaksi Jyväskylässä. Vastaanotto oli erinomainen.

Eero Heinäluoma.

Heinäluoma kehuu Haataista sanomalla, että tällä on selkeä, rauhaa painottava ulkopoliittinen linja, joka on Suomen linja myös jatkossa.

– Haatainen on myös arvoiltaan oikea henkilö. Hän uskaltaa puhua pienempiensä puolesta ja hän on hyvinvointiyhteiskunnan puolustaja.

Heinäluoman mukaan tämä aika kaipaa Haataisen kaltaista rohkeaa ehdokasta.

HS:n mittauksessa Niinistön takana oli peräti 68 % vastaajista vaalien ensimmäisellä kierroksella. Haataisen kannatus oli 3 %.

Mikko Majander.

Heinäluoma muistuttaa, että kisa on aina yllätyksellinen, eikä juoksun tuloksia kannata julistaa ennen aikojaan. Tarja Halosen mahdollisuuksiinkaan ei pitkään uskottu. Halosesta tuli kahden kauden presidentti.

– Todellinen vertailu alkaa vasta loka-marraskuussa.

Majander tarkentaa Demokraatille lausuntoaan lauantaina. Hän ei tarkoittanut, että Tuomioja ja Heinäluoma äänestäisivät Niinistöä.

– Sekä Tuomioja että Heinäluoma ovat antaneet Niinistölle tunnustusta ulkopolitiikan johtamisesta. Siitä siinä oli kysymys.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE