Toimituksen kommentit

Kommentti: Juha Sipilä kulkee kohti varmaa tuhoa, ja vie keskustan mukanaan raunioille, ellei puolue hankkiudu hänestä eroon

Lehtikuva
Lehtikuva

Keskustan puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän reissu politiikassa saa yhä viadolorosamaisempia piirteitä. Juuri nyt ja taas näyttää siltä, että kaksi asiaa tapahtuu varmasti, ennemmin tai myöhemmin, luultavasti ennemmin.

Sipilä kulkee kohti poliittista romahdusta, ja vie puolueensa keskustan mukanaan, ellei puolue hankkiudu hänestä eroon seuraavassa puoluekokouksessa. Aina on myös vaihtoehto, että Sipilä päättää tehdä päätelmät itse ja lähteä vapaaehtoisesti.

Siitä ei edelleenkään ole suurempia merkkejä.

Sipilä kiistää tänään tiistaina toimittaja Lauri Nurmen kirjassa esitetyn kohuväitteen, jonka mukaan Sipilä ei puhunut totta eduskunnan täysistunnossa, kun kiisti tienneensä Timo Soinin ja joukon muiden ex-perussuomalaisten loikkaussuunnitelmasta. Hän ei siis puhunut edes muunneltua totuutta eduskunnassa 19.6.2017.

Sipilän asema ei ole kaksinen monesta syystä.

Etelä-Amerikassa parhaillaan työmatkalla oleva Sipilä kuittasi Nurmen väitteet toteamalla liki vähättelevästi, että ”insinöörin mielikuvitus ei riittänyt etukäteen ennakoimaan PS:n hajoamista kahteen puolueeseen”.

Uskokoon ken tahtoo.

Sipilän asema ei ole kaksinen monesta syystä, vaikka talouden käppyrät näyttävät valoa Suomen taloustunnelin päässä.

Gallupit osoittavat keskustalle synkempiä lukuja kuin kertaakaan sitten vuoden 2011, jolloin keskusta otti vaaleista murskatappion ja Mari Kiviniemi joutui väistymään Sipilän tieltä. Viidellätoista alkavat luvut hermostuttavat kenttää puolitoista vuotta ennen eduskuntavaaleja tilanteessa, jossa hallituskumppani kokoomus imee keskustan kannatusta puoleensa vampyyrin tavoin.

Kuten aina.

Politiikka on aina myös ja ennen kaikkea sitä miltä se näyttää.

Sipilän maine politiikan uudistajana tahriintui jo hallituksen alkutaipaleen työmarkkinakovistelussa ja pakkolakirunttauksessa. Niistä tuore pääministeri vielä selvisi oppositiossa kasvaneella korolla. Painostus Yleä ja sen toimittajia eli laajemmin mediaa kohtaan oli sen sijaan jo liikaa monella kannattajallekin. Keskustan kannatus on luisunut hiljalleen alaspäin nyt jo vuoden.

Silti Sipilä on jatkanut median syyttelyä, viimeksi keskustan puolueristeilyllä.

Uusimmasta kohusta joku voisi sanoa, että se on vain yhden toimittajan käsitys tapahtumista, ja Sipilä on kiistänyt sen.

Mutta ei se niin mene.

Politiikka on aina myös ja ennen kaikkea sitä miltä se näyttää.

Käsi sydämelle, pääministeri Sipilä: näyttääkö hyvältä?

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat