D-analyysit

Kommentti: Keskustan narsistinen pokeri alkoi, kun kiväärit ovat jo selässä

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Toimituksen kommentit

Simo Alastalo

Toimittaja-tuottaja

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Toimituksen kommentit

Simo Alastalo

Toimittaja-tuottaja

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Toimituksen kommentit

Simo Alastalo

Toimittaja-tuottaja

Hallituspuolueet antoivat joulun alla työttömille Suomi100-lahjaksi työttömyysturvan aktiivimallin. Sana aktiivi tarkoittaa mallissa suomeksi työttömien rankaisemista työttömyydestä. Aivan kuten takavuosien kannustin, malliin yhdistetty aktiivi on myönteinen sana selkää tökkivälle työvoimapoliittiselle kiväärille.

Kun laki aktiivimallista hyväksyttiin eduskunnassa hallituspuolueiden äänillä, sitä ryhdyttiin kumoamaan kansalaisaloiteella, joka keräsi ennätysajassa vaadittavat 50 000 nimeä. Alkoi eduskunnan joulutauko.

Joulun ja uudenvuoden jälkeen keskustapuolue osoitti eduskuntaryhmänsä puheenjohtajan Antti Kaikkosen suulla mistä vakaumuksellisessa, alkiolaisiin arvoihin nojaavassa kepulaisuudessa on vuonna 2018 kyse. Joulun ihmeen kokenut Kaikkonen tiedotti, että hallituksen pitää ottaa kansalaisten huolet tosissaan. Hänellä oli alkuvuoden poliittiseen avaukseensa keskiviikkona 3. tammikuuta runsaat 98 000 hyvää syytä. Sen verran aktiivimallia vastustava kansalaisaloite oli eiliseen mennessä kerännyt allekirjoituksia.

Alennustilaa sanoittaa vielä Kaikkostakin paremmin parodiapuolue sinisten rivijäsen-ulkoministeri Soini.

Kaikkosen satatuhatta syytä paljastavat, että politiikka on helposti narsistista pokeria. Eduskunnassa esitettiin syksyn aikana kaikki perustelut sille miksi aktiivimalli on huono ja työttömiä epäoikeudenmukaisesti rankaiseva idea. Moneen kertaan. Kansalaisten huoli ei kiinnostanut Kaikkosta päähallituspuolueen eduskuntaryhmän johtajana pätkän vertaa, kun mallista äänestettiin. Kun ihmiset lain mentyä läpi hermostuivat ja aloite keräsi nimiä ennätystahtia, Kaikkonen ryhtyi peilin edessä puristamaan silmäkulmistaan krokotiilin kyyneleitä. Poliittinen kannatus ja oma ura olivat pöydässä ja käteen nousi huonoja kortteja.

Voi nyyh, kansalaiset ovat huolissaan.

Antti Kaikkonen ja keskustapuolue ovat juuri nyt paraatiesimerkkejä siitä, miksi politiikka ei toimi. Tosin alennustilaa sanoittaa tahattomasti vielä Kaikkostakin paremmin parodiapuolue sinisten rivijäsen-ulkoministeri Soini, jonka kynästä ei hänen uransa aikana ole irronnut montakaan analyyttistä lausetta. Punavihreästä sotkusta plokissaan runoileva Soini on politiikan Pulttibois. Jaloilleen noussut markan sutkaus ilman substanssia.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat