Toimituksen kommentit

Kommentti: Lakatkaa kysymästä juopoilta mitä juhlissa tarjotaan

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Sahayrittäjä-kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) aherrus viinamäessä on päättyvän juhlavuoden suomalaisin uutinen.

Juttu eduskunnan öisessä kuppilassa naispuolista edustajatoveriaan häirinneestä Hakkaraisesta on tragedia, jossa Turmiolan Tommi ja Jeppe på berget yhdistyvät anglosaksiseen #metoo-kampanjaan.

Hakkaraisen parlamentaarisen amok-juoksun kuristamisineen ja pakkosuudelmineen viimeistelee istuntosalin puolella samaan aikaan käyty keskustelu alkoholilainsäädännön muutoksista ja sen aiheuttamista haitoista. Lain vastustajien puheissa julkiset paikat täyttyvät hakkaraisista. Poliisit loppuvat kesken, viina ei.

Kansallista alkoholikulttuuriamme on selitetty kieltolain ja sotien muodostamalla sonderweg-teorialla, jossa mainitaan myös kansanluonne. Suomalaisuus on irlantilaisuuden ohella eräs niistä identiteeteistä, joilla on ulkomailla ansaittu ravintoloihin etukäteisporttareita.

Palautetaan pullakahvit, koska Tommi ja Jeppe ja Teukka hallitsevat kaikkia juhlia.

Pidättyväisten ihmisten Suomessa ylin juhla oli pitkään puku päällä juodut pullakahvit. Viinat juotiin erikseen taskumatista sivuhuoneessa tai auton takakontista parkkipaikalla. Alkoholi oli kielletty ja himoittu hedelmä, johon yhdistyi useimmiten sana ongelma.

Eduskunnassa Hakkaraisen ja perussuomalaisten avustajan pikkujoulusekoilu on nostanut esiin kysymyksen kaiken parlamentissa nautitun alkoholin kieltämisestä. Ajatusta on väläyttänyt muun muassa eduskunnan puhemies Maria Lohela (s.) ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Ehdotus on hyvin suomalainen. Palautetaan pullakahvit, koska Tommi, Jeppe ja Teukka hallitsevat kaikkia juhlia silloinkin, kun eivät ole paikalla.

Humalassa sekoileville miehille itselleen on luvassa vain nuhteita vaikka kaikkien muiden bileet päättyisivät. Perheitään viinapäissään hankeen ajavien urpojen ja kännipäisten häiritsijöiden aikakauden olisi jo syytä päättyä Suomen historiassa. Alkoholistien ei pidä antaa päättää, mitä juhlissa tarjotaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 2 Demokraatti
KOHTI PÄÄSTÖTTÖMYYTTÄ - Politiikan poukkoilu on myrkkyä
AIVOJEN ARVOITUS - Seksi helpottaa
JÄÄHYVÄISET ASEELLE - Viimeinen Nieminen Vee
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


RANE AUNIMO

Uusi laskelma julki: SDP:lle 47 kansanedustajaa, kokoomukselle 40 – perussuomalaiset ja vihreät lähellä maksimiaan
22.1.2019

Luetuimmat


Uusimmat