Politiikka

Kommentti: Miten on, Juha Sipilä, oliko sitä suunnitelma B:tä?

Lehtikuva
Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on vakuuttanut vakuuttamasta päästyäänkin, ettei hänellä ole nk. suunnitelma B:tä ns. yhteiskuntasopimuksen kaatumisen varalta.

En usko. Yksikään insinööri ei toimi näin. Aina pitää olla pakissa varamutteri, jos jokin pettää. Ja tällä kertaa mutterin kierteet voivatkin olla sen verran piukat, että voidaan puhua jopa lukkomutterista.

Saattoi olla vahinko, että PAM lopulta hylkäsi keskusjärjestöjen neuvottelutuloksen äänestyksen jälkeen. Puheenjohtaja Ann Selin tiesi ja ymmärsi, mikä saattaa olla vaihtoehto. PAMin hallituksen enemmistö oli kuitenkin toista mieltä, eikä puheenjohtaja voi tietenkään olla eri mieltä.

Vaihtoehto on sen verran kitkeränmakuinen, ettei siitä oikein kukaan halua puhua ääneen, ei edes Sipilä. Hän lienee jo oppinut, että on parempi pitää mölyt mahassa kuin uhkailla.

Vaihtoehto kun pitää sisällään sellaisia asioita kuin ay-jäsenmaksun verovähennyksen poistaminen, työnantajien jäsenmaksuperintä, lakkosakkojen reipas korotus, yleissitovuuden romuttaminen, paikalliseen sopimiseen pakottaminen.

Tämän vuoksi laiha sopu on parempi kuin lihava riita. Yksimielisyys vallisee siitä, että jotain tarvitsee tehdä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat