Toimituksen kommentit

Kommentti: Rosoinen mies lähetti meilin, jonka Orpo kiltisti luki

Lehtikuva
Lehtikuva

Kun Sauli Niinistö oli ilmoittanut tavoittelevansa presidenttiehdokkuutta valitsijayhdistyksen kautta, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ilmoitti rehvakkaasti myös kokoomuksen asettavan Niinistön presidenttiehdokkaakseen syksyyn mennessä.

Olisihan Niinistön sädekehä oiva suoja kokoomukselle pitää kannatuslukunsa suotuisana Sipilän riitaisassa hallituksessa.

Pian kokoomuksessa alkoi selvitä, että hetkonen, säännöissähän lukee, että presidenttiehdokkaan asettaa puoluekokous. Puoluevaltuusto ei sitä voisi edes tehdä. Niinpä Orpon oli kerrottava julkisuuteen, että kokoomus ”asettuu tukemaan” Niinistöä.

Näin on tänään tapahtunut.

Jonkinlainen kauhun tasapaino kokoomuksen ja Niinistön välillä vallitsee.

Niinistöä ei ylimääräiseen puoluekokoukseen kukitettavaksi saatu. Tänään puoluevaltuustossa Orpo on kehunut Niinistöä ja luonnehtinut häntä muun muassa ”rosoiseksi”. Rosoinen mies oli taipunut lähettämään Orpolle puoluevaltuustoon meilin. Sen Orpo kiltisti luki.

Siinä Niinistö painotti kansanliikkeen ja 17 000 vapaaehtoisen merkitystä. Kokoomusta hädin tuskin mainittiin, vaikka pikkugoogletuksella selviää, että Niinistön kampanjavastaajat valtakunnallisesti ja alueellisesti ovat kuitenkin melko kokoomushenkistä porukkaa.

Jonkinlainen kauhun tasapaino kokoomuksen ja Niinistön välillä vallitsee. Tietty etäisyys on säilytettävä puolin ja toisin, ettei vain tulla liian liki.

Sinänsä olisi suonut, että kokoomuksellakin olisi ollut oma presidenttiehdokas. Olisihan se kertonut hyvää myös puolueiden arvostuksesta demokratiassamme.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat