D-analyysit

Kommentti: Vakaa nero ja iso nappi

Lehtikuva
Toimituksen kommentit

Heikki Sihto

Toimituspäällikkö

Lehtikuva
Toimituksen kommentit

Heikki Sihto

Toimituspäällikkö

Lehtikuva
Toimituksen kommentit

Heikki Sihto

Toimituspäällikkö

Lainaukset Michael Wolffin Trump-kirjasta Fire and Fury ovat kylmäävää luettavaa. Donald Trumpin lähipiiri on syystä tai toisesta avautunut Wolffille ja lähes kilpaa haukkunut Trumpia ja kuvaillut häntä lapseksi.

Monet asiantuntijat ovat pitäneet Wolffin kirjaa suurelta osin luotettavana. Kirjan todistusvoimaa vahvistaa esimerkiksi parin viikon takainen hiekkalaatikkouho Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin välillä siitä, kummalla on parempi ydinasenappi. Onneksi Trump on jo puolustautunut hänen mielenterveydestään esitettyjä epäilyjä vastaan julistamalla olevansa ”vakaa nero”.

Fire and Fury -paljastuskirja avaa mielenkiintoisen näkemyksen populismiin ja sen voimaan. Kirja väittää, että sen enempää Trump kuin hänen lähipiirinsäkään ei uskonut voittoon presidentinvaaleissa. Tavoitteena oli vain pumpata lisää rahallista arvoa Trumpin pr-imagoon.

Wolffin kirjan vaikutuksia Trumpin asemaan presidenttinä on vielä vaikea arvioida, mutta Yhdysvaltain äärioikeiston rivejä se on jo rikkonut. Trumpin takapiruna jonkin aikaa toiminut ja äärioikeiston ykkösmedia Breitbart Newsin johtaja Stephen Bannon kritisoi Trumpia Wolffin kirjassa. Bannon sai Trumpin vihat päälleen, ja nyt hän on menettänyt toimintansa rahoittajia. Bannon joutui lopulta jättämään myös Breitbartin.

Päivitetty tieto Bannonin lähdöstä Breitbartista.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat