Toimituksen kommentit

Kommentti: Vihreät leipoi asiapentistä 2010-luvun tunnepoliitikon

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Vihreiden väistyvä puheenjohtaja Ville Niinistö lupasi jäähyväispuheessaan Tampereen puoluekokouksessa pelastaa paitsi Maa-planeetan myös saimaannorppa Pullervon. Puhe oli täynnä hyviä ja kauniita, säästämisen, varjelemisen ja tavoittelemisen arvoisia asioita.

Ytimessä olivat hyvinvointivaltion arvot: tasa-arvo, solidaarisuus ja edistys, joiden pelastamista Niinistö johtavan ympäristöpuolueen edustajana vertasi merikotkan suojeluun. Kaikenlainen kyynisyys oli suljettu Sampolan juhlasalin ovien ulkopuolelle.

Ne kolme kirjainta, jotka Niinistön peruskoulun perustamiseen, kansaeläkkeeseen ja äitiyspakkaukseen viitanneesta puheesta tulivat ensimmäisenä mieleen, olivat SDP.

Niinistön pitkäksi venähtänyt jäähyväispuhe päättyi pohjoiskorealaisiin aplodeihin.

Kokoomuksen Ben Zyskowiczin mukaan Niinistö on salonkipopulisti. Ehkä hän on ennemminkin emootiodemari, 2010-luvun sanavalmis tunnepoliitikko, jonka kuuden vuoden puheenjohtajuus on nostanut vihreät kaikkien aikojen kovimpiin kannatuslukemiin ja kuntavaalien voittoon.

Omat vaikuttavat tietävän luopuvan johtajansa arvon. Niinistön pitkäksi venähtänyt jäähyväispuhe päättyi pohjoiskorealaisiin aplodeihin. On selvää, että vihreät heittää ulos puheenjohtansa silloin, kun hän on suosionsa ja valtansa huipulla.

Niinistön seuraajalle tilanne on kiperä. Taso ja linja pitäisi pitää. Normaalipuolueissa ei noista lähtökohdista järjestettäisi puheenjohtajavaalia. Vihreissä järjestetään.

Lykkyä voittajalle, sitten kun hänen nimensä teknisten ongelmien hälvettyä saadaan selville. Onnea hän tulee tarvitsemaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat