Politiikka

Konduktöörit marssivat työpaikoiltaan – ”Valtion toimien maksajiksi joutuvat rautateiden työntekijät”

Lehtikuva
Lehtikuva

Matkustajaliikenteen konduktöörit marssivat ulos työpaikoiltaan vuorokaudeksi. Mielenilmauksen ulkopuolelle on rajattu HSL lähiliikenne, kansainvälinen liikenne sekä yöjunaliikenne. Ulosmarssi alkaa ensi yönä kello 3. Raideammattilaisten ammattiosastot haluavat osoittaa ulosmarssilla ”huolta työpaikkojen ja rautateiden tulevaisuuden puolesta”, eikä mielenilmaus kohdistu työehtosopimukseen.

– Valtion nykyinen tapa tehdä päätökset nopeasti ja ilman perusteellisia selvityksiä lisää entisestään epävarmuutta sekä työttömyyttä, joka nyt kohdistuu irtisanomisina konduktööreihin. Henkilöliikenteen ostopalveluita leikkaamalla kurjistetaan huomattavasti myös maakuntien liikenneyhteyksiä, Raideammattilaiset perustelevat.

Raideammattilaiset muistuttavat kannanotossaan, että samalla kun rautateiltä irtisanotaan työntekijöitä, maksetaan valtiolle osinkoina satoja miljoonia euroja. VR on ilmoittanut irtisanovansa yt-neuvotteluidensa päätteeksi enintään 214 henkeä.

– Edellytämme omistajaohjausta linjaamaan että irtisanomisten sijaan voitaisiin käyttää pehmeitä keinoja, jotta irtisanomisilta voidaan välttyä, Raideammattilaiset vaativat.

Raideammattilaiset kuvaavat käytyjen yhteistoimintaneuvottelujen ja niiden pitkittymisen johtuvan hallituksen ”sipilöinnistä ja vatuloinnista”, tavasta tehdä kiireellä keskeneräisiä päätöksiä.

Raideammattilaisten mukaan liikenneministeriö ei toimi vastuullisesti, eikä anna riittäviä toimintaedellytyksiä kehittää rautateitä yhteiskunnan matkustaja- ja teollisuusliikenteen hyväksi.

– Työntekijät eivät voi hyväksyä että valtion toimien maksajiksi joutuvat rautateiden työntekijät, sekä matkustajat jotka tulevat kärsimään heikentyneestä palvelutasosta ja turvallisuudesta sekä huonontuvista liikenneyhteyksistä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat