Politiikka

Konkari Kääriäinen tukee Ihalaisen ehdotusta Suomenmaassa: ”Tämä on paljon tärkeämpi asia kuin puoluepoliittinen kinastelu”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Keskustan kansanedustaja Seppo Kääriäinen toivoo hallituksen tarttuvan SDP:n kansanedustajan Lauri Ihalaisen aloitteeseen ja luovan ohjelman syrjäytyneille nuorille.

Suomenmaan haastattelussa Kääriäinen pitää erittäin vakavana ongelmana sitä, että lähes 80 000 nuorta miestä on pudonnut työelämän ulkopuolelle.

Hänen mielestään hallituksen, opposition ja työmarkkinajärjestöjen kannattaisikin yhdistää asiassa voimansa.

– Tämä ei ole hallitus–oppositio-kysymys, vaan tämä on paljon tärkeämpi asia kuin puoluepoliittinen kinastelu, Käärinen korostaa lehden haastattelussa.

Ihalainen käytti Polku tulevaisuu­teen -ohjelman luomisesta puheenvuoron ennen joulua.

– Hänellä oli hyvin rakentava lähestyminen tähän asiaan. Huomasin, että siihen ei silloin juurikaan reagoitu. Ei tyrmätty, mutta ei myöskään asetuttu tukemaan, Kääriäinen pohtii.

Hänen mielestään kannattaisi selvittää, mikä Ihalaisen tarjouksen sisältö todellisuudessa on.

– On vain niin, että kova työttömyys ei sula eikä syrjäytymisuhka poistu, ellei asiaa lähestytä tällä tavalla. Ihalaisen aloite kannattaisi ottaa ihan tosissaan.

Olisi hyvä, jos Saari voisi käydä Ihalaisen idean läpi omassa työssään.

Ihalaisen esittämä Polku tulevaisuuteen -ohjelma vaatisi valtion ja kuntien rahoitusta.

– Osana tätä ohjelmaa työmarkkinajärjestöt ja toimialaliitot voisivat laatia ennakkoluulottomia ratkaisuja nuorten työllistämisen ja harjoittelupaikkojen turvaamiseksi, Ihalainen ehdotti joulukuun puolivälissä.

Hänen mielestään kolmas sektori ja säätiöt toisivat lisäarvoa työhön.

– Tämä olisi tulevaisuusinvestointi ja pitkässä juoksussa säästöjä tuova ohjelma, Ihalainen painotti.

Hän toivoi, että ohjelma olisi valmiina niin, että viimeistään 2018 kevään kehysriihessä hallitus voi tehdä päätöksiä tavoitteista ja rahoituksesta.

Hallitus on jo asettanut professori Juho Saaren työryhmän selvittämään keinoja eriarvoistumisen torjumiseen. Valmista on määrä tulla maaliskuussa.

– Olisi hyvä, jos Saari voisi käydä Ihalaisen idean läpi omassa työssään ja katsoa, voisiko siitä tehdä jopa suosituksenkin, Kääriäinen sanoo Suomenmaassa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat