Politiikka

”Korjaatko valheesi?” – Kokoomuksen puoluesihteerin ja keskustaedustajan raju yhteenotto Twitterissä

Lehtikuva
Lehtikuva

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ja kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen ottavat voimakkain sanankääntein mittaa toisistaan Twitterissä.

Keskustelu alkoi siitä, kun Kärnä jakoi Ylen uutisen ja liitti siihen oman tulkintansa.

– Pormestari Vapaavuoren mielestä hänen oma puolueensa kokoomus ei halua Helsingin menestyvän. Kiitos tiedosta! Kärnä päivitti.

Ylen uutinen koskee pormestari Jan Vapaavuoren (kok.) järjestämää kaupunginjohtajien tapaamista ja kritiikkiä sote- ja ennen kaikkea maakuntauudistusta kohtaan.

Kärnän päivitys sai kokoomuksen puoluesihteerin reagoimaan.

– No ainakaan tuossa jakamassasi jutussa hän ei tällaista mielipidettä esitä. Linkitätkö jos jossain toisessa esittää vai korjaatko valheesi? Pesonen kuittasi.

Mikko Kärnä alkoi tivata Pesoselta, onko kokoomus sitoutunut maakuntauudistukseen.

– Onko kokoomus sitoutunut maakuntauudistukseen? Mikäli on, niin kokoomus ei Vapaavuori mukaan halua Helsingin menestyvän, Kärnä tviittasi Pesosen kysyessä edelleen, missä noin sanotaan.

– Vapaavuoren mukaan maakuntauudistus vaarantaa Helsingin menestyksen ja hän toteaa, että sitä ajavat puolueet ovat ”tervetulleita mukaan”, Kärnä jatkoi.

– Ja taas tulee ihan puutaheinää. Ei sano noin. Päin vastoin Vapaavuori on linjannut, että Hki pärjää kyllä maakuntahallinnosta huolimatta, Pesonen reagoi.

Keskustelu jatkui.

Kärnä tulkitsi lopulta, että kokoomuksella ei ole linjaa Vapaavuoren puheisiin.

– Uskomatonta. Ja sitten vielä väität, että kyse ei ole kaksilla rattailla ajamisesta, Kärnä sanoi viitaten ilmeisesti siihen, että hallituksessa kokoomus kannattaa maakuntauudistusta, mutta pormestari Vapaavuori vastustaa sitä.

– Kovin kepulaisen kuuloinen ajatus, että alettaisiin puolueena ottamaan virallisesti kantaa omien kuntajohtajien näkemyksiin, Pesonen väisti.

– Vapaavuori ei ole kunnanjohtaja, vaan poliittinen pormestari ja kokoomuspoliitikko. Eron pitäisi olla puoluesihteerille selkeä, Kärnä katsoi.

Vääntö jatkui tämänkin jälkeen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat