Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Korona vaatinut 11 hengen Suomessa – sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut yli kahdellakymmenellä eilisestä

Lehtikuva

Koronavirustartunta on sunnuntaiaamuun mennessä aiheuttanut yhteensä 11 ihmisen kuoleman Suomessa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Sairaalahoitoa vaativia potilaita on tällä hetkellä 134, joista 41 on tehohoidossa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tehohoidossa olevien määrä on kasvanut eilisestä 11 potilaalla. Kaikkien sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut yli kahdellakymmenellä.

Kuolemista yhdeksän on tapahtunut HYKS-erityisvastuualueella, johon kuuluvat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) ohella myös Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirit. Ylen mukaan yksi ihminen on kuollut Ylä-Savon alueella.

Maassa on tällä hetkellä yli 1 200 vahvistettua koronavirustartuntaa. Koska kaikkia lieväoireisia tai oireettomia henkilöitä ei testata, todellisten tartuntamäärien uskotaan olevan suurempia.

Sairaalahoidosta toipunut useita

Tartunnoista lähes tasan kaksi kolmasosaa on diagnosoitu HUS-alueella. Lukumäärältään toiseksi eniten tartuntoja on Pirkanmaalla, jossa tapauksia on Tampereen yliopistollisen keskussairaalan mukaan todettu 94.

THL:n karttasovelluksen perusteella yli 50 tapausta on varmistettu myös Varsinais-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Väkilukuun suhteutettuna tartuntoja on Uudenmaan jälkeen toiseksi eniten Etelä-Savossa, jossa on 26 tapausta ja lähes 100 000 asukasta. Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisteriin, ja tuoreimpien tietojen päivittyminen sovellukseen kestää joitakin päiviä.

Tartuntoja on nyt havaittu jokaisessa Suomen 21 sairaanhoitopiirissä. Kainuun sote-kuntayhtymä kertoi eilen, että testeissä oli vahvistettu maakunnan ensimmäiset tartunnat.

THL:n mukaan suurin osa Suomessa todetuista COVID-19-tapauksista on ollut lieviä. Sairaalahoidosta on jo toipunut ja kotiutunut useita henkilöitä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
28.5.2020
Kainosteluunkaan ei ole syytä: SDP on nyt monella mittarilla Suomen selvästi suosituin puolue
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE