Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Koronaepidemian romahduttamat mainostulot vaarantavat monen median toimintakyvyn” – Medialiitto moittii mediatukea liian pieneksi

Lehtikuva / Markku Ulander

Medialiitto on tiedotteensa mukaan tyytyväinen hallituksen päätökseen tukea mediaa koronakriisissä, mutta tuen määrä jäi liiton mielestä tässä avauksessa liian pieneksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd.) mukaan journalistiseen työhön kohdennetaan lisäbudjetissa 5 miljoonaa euroa ja uutistoimistoille 2,5 miljoonaa euroa.

– Luotettavan tiedonvälityksen turvaaminen on tärkeää normaalioloissakin ja erityisen tärkeää se on poikkeusoloissa. Koronaepidemian romahduttamat mainostulot vaarantavat monen median toimintakyvyn. Kun menetykset lasketaan tänä vuonna sadoissa miljoonissa, jää 7,5 miljoonan euron vaikutus hyvin rajalliseksi, Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg kommentoi.

Medialiitto ja Journalistiliitto ovat yhtä mieltä siitä, että tuki tulisi kohdentaa journalismin tuottamiseen palkkatukena tai freelance-ostojen tukena. Jakotavan on varmistettava journalismin riippumattomuus.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE