Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Koronarokotukset laajennetaan 12–15-vuotiaisiin – asetus astuu voimaan maanantaina

LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Hallitus päätti torstaina sosiaali- ja terveysministeriön (STM) esityksen mukaisesti koronarokotusten laajentamisesta 12–15-vuotiaisiin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Aiemmin voimassa olleessa asetuksessa nuorin rokotettava ryhmä oli 16–29-vuotiaat. Nyt tehdyn asetusmuutoksen myötä myös 12–15-vuotiailla on mahdollisuus vapaaehtoiseen koronarokotukseen.

Asetus tulee voimaan ensi maanantaina.

Lapsille ja nuorille tarjotaan STM:n mukaan Pfizerin ja Biontechin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta. Ne ovat tällä hetkellä ainoat Suomessa käytössä olevat koronarokotteet, joilla on ehdollinen myyntilupa 12 ikävuodesta ylöspäin.

STM:n mukaan alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Jos nuori ei halua tai ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajien suostumus.

Rokotukset voidaan STM:n mukaan toteuttaa alueellisen harkinnan mukaan esimerkiksi kouluissa tai joukkorokotuksina aikuisväestön joukkorokotusten yhteydessä.

Tähän asti koronarokotuksia on ollut mahdollista antaa kaikille yli 16-vuotiaille sekä niille 12–15-vuotiaille, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin.

Uutista täydennetty kauttaaltaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE