Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Koronatilanne heikkenee nopeasti Salomoninsaarilla – Australia lennätti apua

LEHTIKUVA / AFP Javier Torres

Australia lennätti Salomoninsaarille pienen ryhmän ensihoitotyöntekijöitä lauantaina sen jälkeen, kun saarivaltio oli pyytänyt apua nopeasti pahenevaan koronatilanteeseensa. Australian viranomaisten mukaan kahdeksan hengen ryhmä laskeutui pääkaupunki Honiaraan tuoden mukanaan yli 37  000 koronarokoteannosta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Australialaistiimiin kuuluu muun muassa ensiavun, infektiotautien hallinnan ja logistiikan asiantuntijoita. Aiemmin Australiasta oli lähetetty Salomoninsaarille tarvittavia lääkintätarvikkeita kuten hengityskoneita ja suojavaatteita.

Vielä viime viikolla 700  000 asukkaan saarivaltiossa oli raportoitu vasta 31 koronatartuntaa, mutta perjantaina tartunnat olivat nopeasti nousseet lähes 900:aan. Rajallisen testauskapasiteetin myötä todellisen tapausmäärän oletetaan olevan huomattavasti suurempi. Toistaiseksi Salomoninsaarilla on raportoitu viidestä koronatautiin liittyvästä kuolemasta.

Honiarassa tiistaina alkanutta tiukkaa koronasulkua on jatkettu ainakin sunnuntaihin saakka. Poikkeuslupa lähteä kotoaan on myönnetty vain välttämättömille työntekijöille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE