Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Koronavuoden panimoluvut tiskiin – ”Oluen osalta vain alkoholittoman oluen myynti kasvoi”

Koronavuonna alkoholia sisältävien panimojuomien, eli oluen, siiderin ja lonkeron myynti laski reilun prosentin edellisvuoteen verrattuna, kertoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto tiedotteessaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kuitenkin panimojuomien kokonaismyynti kasvoi hieman alle prosentin. Panimojuomia myytiin viime vuonna 805,5 miljoonaa litraa. Myynnin kokonaismäärää kasvatti tiedotteen mukaan virvoitusjuomien ja kivennäisvesien ostosten kasvu reilulla kolmella prosentilla.

Liitto kertoo, että juomaostokset siirtyivät viime vuonna päivittäiskauppaan lähes kokonaan. Oluen kulutus ravintoloissa laski 41 prosenttia, lonkeroiden 44 prosenttia ja siiderin puolittui, tiedotteessa kerrotaan.

–  Koronapandemian alettua ennustettiin, jopa peloteltiin, että erityisesti olutta hamstrataan koteihin. Oluen osalta vain alkoholittoman oluen myynti kasvoi, edellisvuoteen verrattuna 10,2 prosenttia, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen sanoo tiedotteessa.

Luvut perustuvat liiton jäsenyritysten kuten Hartwallin, Olvin ja Sinebrychoffin myyntitilastoihin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
4.3.2021
Vaalijohtaja: Tiedot vaalivirkailijoiden saamisesta rohkaisevia – terveysasioiden ohella puolueet ja ehdokkaat joutuvat pohtimaan myös taloutta
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE