Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

”Koti, uskonto, isänmaa” – Stubb valotti kokoomuksen ”uutta” arvomaailmaa

– Minua on häirinnyt eniten se, että kokoomusta on yritetty lyödä nurkkaan, kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb valitti Ylen ykkösaamussa, kun häneltä kysyttiin syytä kokoomuksen suosion alamäkeen.

Demokraatti.fi

Helsingin Sanomien viimeinen kysely kertoi, että SDP on kirinyt kokoomuksen ohi, vaikka puolueet ovat samassa hallituksessa. Stubb ei suostunut vastaamaan, miksi Antti Rinne (sd.) on onnistunut kokoamaan joukkonsa paremmin. Stubb perusteli alamäkeä hallitusvastuulla.

– Aina on peiliin katsomisen paikka. Olemme kantaneet vastuuta hallituksessa ja se on aina kova taakka.

Stubbin mukaan kokoomuksella on erittäin selkeä vaalistrategia. Hän uskoo, että seuraavissa vaaleissa ei ole kyse ole kyse oikeistosta, vasemmistosta, liberaaleista tai konservatiiveista vaan uudesta ja vanhasta.

Stubb valotti omaa arvomaailmaansa.

– Koti, uskonto ja isänmaa. Enkä pidä siitä, että ihmiset ovat lähteneet tätä sorvaamaan. Kodista lähtevät kaikki perusarvot. Kristinusko on se pohja, josta me suomalaiset ponnistamme ja isänmaa on meille kaikkein tärkein.

Alexander Stubbia on moitittu ylimieliseksi. Hän toivoi, että kukaan hänet henkilökohtaisesti tavannut ei ajattelisi näin.

– Ulkonäölle, hampaille tai perusolemukselle ei voi mitään

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE