Politiikka

”Kotiäidit on turvassa niin kauan kuin minun pääni keikkuu” – ministeri nostaisi kotihoidontukea

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) on jälleen kirjoittanut blogin kotiäideistä. Tällä kertaa Soini kiinnittää huomionsa Uutissuomalaisen julkaisemaan kyselyyn, jonka mukaan enemmistö suomalaisista ei kannata äitien nykyistä nopeampaa paluuta työelämään.

– Tänään julkaistu tutkimus vahvistaa sen, jonka tiesinkin: Kansa ei hyväksy kotiäitivihaa vaan kannattaa perheiden valinnanvapautta. Pienten lasten äitien pakkoajaminen töihin sanelupolitiikalla ei saa kannatusta, Soini lataa.

Soinin mukaan syntyvyys laskee Suomessa ”kuin lehmän häntä”. Hän kertoo kannattavansa lapsiystävällistä Suomea ja kotihoidontuen nostamista, kun muun muassa sinisten hallituskumppani kokoomus kannattaa kotihoidontuen korvaamista kuuden kuukauden hoitorahalla.

Soini antaa ymmärtää, että oppositio yrittäisi politiikallaan suistaa Suomen lupaavalta kasvu-uralta, mutta ei siihen pysty.

– Kysymys on hallituspuolueiden kantista. On tehtävä kitisijöille selväksi, että punatulkkupolitiikka ei sovi hallituspuolueen edustajille. Pari minuuttia kollektiivista paheksuntaa päivässä friskaa kummasti.

– Minä en kaipaa etulinjaan kitisijöitä ja valittajia. Puskista huutelijoita on aina. Hallituksessa tehdään päätöksiä, oppositiossa uikutetaan. Tiedän molemmat kokemuksesta.

– Kotiäidit on turvassa niin kauan kuin minun pääni keikkuu, Soini päättää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat