Politiikka

Kotka vai Kouvola? – SDP:n Sirpa Paatero vaatii: ”Itäinen rantarata on selvitettävä”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.) vaatii, että ministeriö selvittää pääkaupunkiseudulta sekä Kotkaan että Kouvolaan menevät ratayhteysvaihtoehdot.

Liikenneministeriö aikoo tehdä selvityksen ratayhteydestä pääkaupunkiseudun ja Kouvolan välillä. Aikataulu on kuitenkin tiukka, koska selvityksen tulee valmistua jo vuoden vaihteessa.

Ratahallintokeskuksen vuonna 2008 tehty selvitys tuli Paateron mielestä päivittää mieluummin kuin tarkastella lyhyellä aikavälillä vain yhtä vaihtoehtoa.

– Aiemmissa selvityksissä johtopäätös on yksiselitteisesti ollut se, että Kotkaan suuntaava vaihtoehto on kokonaisvaikutuksiltaan järkevämpi, palvellen sekä työmatkaliikennettä että satamien vientiä Paatero perustelee.

Kotkaan suuntaava vaihtoehto on merkitty maakuntakaavaan vahvemmalla merkinnällä ”Kaavan tavoitevuoden jälkeen toteutettava liikennenyhteys”, kun taas Kouvolaan suuntaava vaihtoehto on merkitty maakuntakaavaan vähäisemmällä ”Liikenteen yhteystarve” nuolella.

Jotta tarvittavat tiedot saataisiin päätöksenteon pohjaksi, Paateron mielestä tarvitaan syvällisempää tutkimusta aiheesta.

Paatero on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen liikenne ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.).

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat