Ulkomaat

Koulutoverit kuvailevat epäiltyä ampujaa: ”Hän ammuskeli aseilla, koska se kiihotti häntä”

Lehtikuva
Ainakin 17 kuoli Floridassa ampujan luoteihin.
Lehtikuva
Ainakin 17 kuoli Floridassa ampujan luoteihin.
Lehtikuva
Ainakin 17 kuoli Floridassa ampujan luoteihin.

Floridan kouluampujaksi epäilty 19-vuotias mies oli erotettu koulusta kurinpidollisista syistä. Mies oli maanisen kiinnostunut aseista ja oli pannut sosiaaliseen mediaan runsaasti kuvia, joissa hän poseeraa käsiaseiden kanssa.

Amerikkalaismedia kertoo miehen olleen toistuvasti vaikeuksissa koulussa. Useat entiset luokkatoverit pitivät häntä häiriintyneenä.

– Hän joutui viime vuonna vaikeuksiin uhkailtuaan oppilaita, minkä jälkeen hänen käskettiin muuttaa pois kampukselta, kertoi miehen entinen matematiikanopettaja Jim Gard Miami Herald -lehdelle.

Gardin mukaan hänellä itsellään ei ollut ongelmia miehen kanssa koulussa, mutta opettaja oli kuullut miehen ajautuneen vaikeuksiin luokan tyttöjen kanssa.

– Hän ammuskeli aseilla, koska se kiihotti häntä, kuvaili nimettömänä pysytellyt opiskelija paikalliselle televisiokanavalle.

Kaikki pelkäsivät, että hän tekisi jotain tällaista.

Opiskelijan mukaan ampujalla oli runsaasti aseita ja hän puhui toistuvasti niiden käyttämisestä.

Samaa koulua käyneen Nicholas Coken mukaan ampuja oli ”yksinäinen susi”, joka jätti koulun äitinsä kuoleman jälkeen ja muutti Floridan pohjoisosiin. Puolustusministeriö Pentagonin nimettömien lähteiden mukaan ampuja olisi myös saanut sotilaskoulutusta.

– Kaikki pelkäsivät, että hän tekisi jotain tällaista. Hän tunsi koulun ja sen poistumisreitit hyvin, koska oli ottanut osaa palohälytysharjoituksiin. Hän tiesi, missä ihmiset olisivat harjoituksen jälkeen, hän oli valmistautunut, sanoi toinen, nimettömänä haastateltu oppilas.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 2 Demokraatti
KOHTI PÄÄSTÖTTÖMYYTTÄ - Politiikan poukkoilu on myrkkyä
AIVOJEN ARVOITUS - Seksi helpottaa
JÄÄHYVÄISET ASEELLE - Viimeinen Nieminen Vee
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


RANE AUNIMO

Uusi laskelma julki: SDP:lle 47 kansanedustajaa, kokoomukselle 40 – perussuomalaiset ja vihreät lähellä maksimiaan
22.1.2019

Luetuimmat


Uusimmat