Talous

Kova luku konkursseista: -16 %

Konkurssiin asetettujen yritysten määrä on kääntynyt laskuun kaikissa Pohjoismaissa, kertoo Suomen Asiakastieto. Nopein muutos parempaan on meneillään Tanskassa, jossa tammi-syyskuussa konkurssiin asetettujen yritysten määrä on laskenut 26 prosenttia viime vuodesta. Suomessa konkurssiin on asetettu 16 prosenttia vähemmän yrityksiä kuin viime vuonna.

”Suunta on oikea ja kehitys tilastojen valossa hyvää. Esimerkiksi meillä Suomessa konkurssiin haettujen yritysten määrä pienenee jo neljättä vuotta peräkkäin. Tänä vuonna konkurssiin on haettu kuukausittain keskimäärin jo alle 200 yritystä. Tämä on vahva signaali siitä, että yritystoiminta on vakaalla pohjalla”, kertoo varatoimitusjohtaja Heikki Koivula Suomen Asiakastieto Oy:stä.

Ruotsissa ja Norjassa konkurssien määrä on lähes viimevuotisella tasolla, mutta parin prosentin laskua niidenkin tilastoissa näkyy.

”Tietynlainen uusiutuminen kuuluu liike-elämään. Elinkelvottomat tai jatkuvasti kannattamattomat yritykset tekevät tilaa uusille ideoille ja yrityksille. Ainakin Pohjoismaissa olemme terveellä ja kasvuun johtavalla tiellä, sillä uusia yrityksiä perustetaan keskimäärin 13-kertainen määrä verrattuna konkurssin kautta markkinoilta poistuneisiin yrityksiin”.

Lisää: Lista kaikista lokakuussa 2017 Suomessa konkurssiin haetuista yrityksistä

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat