Ulkomaat

Kovaa peliä Britanniassa: Kaksi Mayn neuvonantajaa pakotettu ulos

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Molemmat tärkeimmät Britannian pääministerin Theresa Mayn neuvonantajat on puoluelähteiden mukaan pakotettu eroamaan. Nick Timothy (kuvassa) kertoi eronneensa jo eilen. Fiona Hillin erosta kertoi konservatiivien edustaja aikaisemmin tänään.

Timothyn mukaan hän on vastuussa vaaliohjelmasta, joka vei konservatiivit vaalitappioon toissapäivänä pidetyissä vaaleissa. Timothy sanoi kuitenkin, etteivät konservatiivit ole menettäneet kannatustaan.

– Huonon tuloksen syy ei ollut se, että Theresa Mayn ja konservatiivien kannatus olisi hävinnyt, vaan se, että työväenpuolueen kannatus yllättäen nousi, Timothy kirjoitti konservatiivien verkkosivuilla.

He eivät kunnioittaneet edes ministerejä.

Puoluelähteiden mukaan konservatiivien johto oli asettanut Timothyn ja Fionan erottamisen ehdoksi sille, että May voi jatkaa pääministerinä. Mayn viestintää aikaisemmin johtanut Katie Perrior hyökkäsi kovin sanoin kaksikkoa vastaan BBC:n haastattelussa.

– Niissä kokouksissa, joihin he osallistuivat ilmapiiri oli kamala. He eivät kunnioittaneet muita työntekijöitä, eivätkä edes ministerejä. Mielestäni pääministeri tarvitsee raskaissa neuvotteluissa, kuten brexitistä neuvoteltaessa, diplomaatteja, ei katutappelijoita, Perrior tykitti.

Konservatiivit menettivät vaaleissa enemmistönsä parlamentin alahuoneessa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat