Ulkomaat

Kovin lämmintä ei ole Italiassakaan: mittariin laskivat kalseat lukemat -40C

Jos Suomessa koetaan tänään talvin kylmin päivä, kovin lämmintä ei ole muuallakaan Euroopassa. Esimerkiksi Roomassa tiistaiaamu valkeni Italian ilmatieteen laitoksen mukaan noin neljän asteen pakkasessa. Eilen kaupungissa satoi lunta ensi kertaa kuuteen vuoteen.

Maanosan kylmimpiin lukemiin kuuluu Pohjois-Italian Campoluzzossa mitattu 40 asteen pakkanen. Mittausasema sijaitsee 1 768 metrin korkeudella.

Hyytävällä kelillä on ollut vakavia seurauksia. Eri puolilla Eurooppaa on kolmen viime päivän aikana kuollut ainakin kymmenen ihmistä. Kylmyys koettelee etenkin kodittomia sekä vanhuksia. Joukkoliikenne on ollut vaikeuksissa, ja kouluja on jouduttu sulkemaan.

Viranomaisten mukaan Italiassa esimerkiksi huomiset jalkapallo-ottelut Juventus–Atalanta ja AC Milan–Lazio ovat vaarassa siirtyä, jos sää jatkuu yhtä kylmänä.

Euroopassa nyt koettavan jäätävän kelin taustalla ovat muutokset yläilmakehässä pohjoisella napa-alueella. Esimerkiksi Puolan pohjoisosissa kärvisteltiin jo maanantain vastaisena yönä 26 asteen pakkasessa.

Brittimedia valmisteli saarivaltion väkeä Siperiasta saapuvaan hyiseen sääilmiöön antamalla sille nimen Beast from the East eli Peto idästä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat