Uutiset

Köyhyyden ennaltaehkäisyä ja huumeongelman ratkaisua ryhdytään selvittämään Tampereella

Jukka-Pekka Flander
Köyhyyteen liittyy usein myös asunnottomuus. Silloin on huilattava usein puistojen penkeillä.
Jukka-Pekka Flander
Köyhyyteen liittyy usein myös asunnottomuus. Silloin on huilattava usein puistojen penkeillä.
Jukka-Pekka Flander
Köyhyyteen liittyy usein myös asunnottomuus. Silloin on huilattava usein puistojen penkeillä.

Pormestari Lauri Lyly on nimimittänyt työryhmät selvittämään köyhyyden ennaltaehkäisyä ja huumeongelman tilannekuvaa Tampereella.

Tampereen kaupunginvaltuuston liki yksimielisesti hyväksymään pormestariohjelmaan sisältyi, että tällä valtuustokaudella köyhyysohjelma uudistetaan.

Pormestari on nimittänyt työryhmän, jonka tehtävänä on laatia pormestariohjelman, kaupunkistrategian ja hyvinvointisuunnitelman mukainen köyhyysohjelma. Köyhyysohjelma sisältää toimintalinjaukset, tavoitteet sekä toimenpiteet köyhyyden ja eriarvoistumisen vähentämiseksi Tampereella. Edellisestä ohjelmasta rajattiin pois lapset, nuoret ja ikäihmiset, mutta nyt pyritään kattavampaan otantaan, ettei mikään ryhmä jäisi toimenpideohjelman ulkopuolelle.

Köyhyysohjelmaa laativaa työryhmää vetää sen puheenjohtajana valtuuston varapuheenjohtaja Mikko Aaltonen. Ryhmän varapuheenjohtaja on apulaispormestari Johanna Loukaskorpi. Työryhmän jäseniksi on nimetty valtuutettu Erkki Axen, valtuutettu Olga Haapa-aho, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Raija Moilanen, Kari-Pekka Rauhala, sivistys- ja kulttuurilautakunnan varajäsen Hannu Soro, varavaltuutettu Jari Heinonen ja valtuutettu Tiina Elovaara.

Työryhmä tekee ehdotuksensa vuoden 2018 loppuun mennessä. Loppuraportti luovutetaan pormestarille ja edelleen kaupunginhallituksen ja valtuuston käsiteltäväksi.

Huumeongelmien hoitamiseksi etsitään ratkaisuja

Huumeongelman tilannekuvaa selvittävän työryhmän tehtävänä on tutkia, miten huumeet ja siihen liittyvät moninaiset ilmiöt näyttäytyvät tällä hetkellä Tampereella ja miten ongelmat vaikuttavat kaupungin katuturvallisuuteen.

Työryhmässä selvitetään myös hoitoonohjausjärjestelmää ja seurataan sen vaikuttavuutta sekä mietitään keinoja, miten päihteiden käyttöä voidaan ennaltaehkäistä ja miten huumeiden käytöstä aiheutuvia haittoja voidaan vähentää. Työryhmä tekee ehdotuksensa pormestarille 31.5.2018 mennessä.

Huumeongelman tilannekuvaa selvittävän työryhmän puheenjohtajaksi on nimetty apulaispormestari Johanna Loukaskorpi.

Jäseniksi nimettiin varavaltuutettu Elina Sirén, valtuutettu Kirsi Kaivonen, valtuutettu Henri Backman, valtuutettu Minna Minkkinen, sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen Reijo Laitinen, sosiaalipalvelupäällikkö Maritta Närhi, päihdeohjaaja Juha Lantz, asiakasohjauksen päällikkö Milja Koljonen ja ylilääkäri Päivi Kiviniemi.

Työryhmään kutsutaan opettaja Juha Santala Tamkista, aluejohtaja Juha Silius A-klinikkasäätiöstä, ylilääkäri Outi Kuikanmäki Hoiva Oy:stä ja rikoskomisario Ilkka Laasanen Sisä-Suomen poliisilaitoksesta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat