Politiikka

Krista Kiuru ihmettelee väitettä: ”Luulin, että läsnäoloni puhelimitse on ollut kaikille selvää”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Krista Kiuru (sd.) pitää väitettä kaupunginhallituksen kokousten ”salakuuntelusta” perusteettomana ja käsittämättömänä.

Satakunnan Kansan mukaan Kiuru on ollut puhelimen välityksellä läsnä useassa kaupunginhallituksen kokouksessa, eivätkä kaikki läsnäolijat ole olleet tietoisia asiasta. Lehden mukaan Kiurun nimeä ei myöskään heti merkattu pöytäkirjaan.

Kiuru kirjoittaa Facebook-sivuillaan luulleensa, että hänen läsnäolonsa puhelimitse on ollut kaikille selvää. Kiurulla on Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksissa.

Satakunnan Kansan mukaan asia alkoi selvitä 23. maaliskuuta pidetyssä kaupunginhallituksen suunnittelukokouksessa, kun eräät paikalla olleet ihmettelivät pöydällä olleita kaiuttimia.

Kokousta vetänyt Porin kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Tapio Huhtanen (kesk.) vaati myöhemmin kirjattavaksi, että etäyhteys oli ollut olemassa ja hän ei ollut siitä tietoinen.

Kiuru kertoo osallistuneensa puhelimitse kolmeen kaupunginhallituksen varsinaiseen kokoukseen ja yhteen työkokoukseen.

”Tämä on meille oppimiskokemus.”

Porin kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kokousten pöytäkirjat korjataan siten, että Kiuru merkitään läsnäolijaksi. Asiaa esitti kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen (sd.). Hänen mukaansa kyse oli teknisestä muotovirheestä.

–Tämä on meille oppimiskokemus siinä mielessä, että tästä lähin pidetään nimenhuuto. Kiuru ja sihteeri olivat ilmeisesti keskenään sopineet tästä järjestelystä, Luukkonen sanoi Satakunnan Kansalle.

Kiuru korostaa, että on osaltaan noudattanut saamiaan hallinto-ohjeita.

– Pidän syntynyttä tilannetta hyvin valitettavana, sillä olen ollut siinä käsityksessä, että läsnäoloni puhelimitse on todettu ja ollut kaikille selvää, ja että pöytäkirjamerkinnät tästä on tehty asianmukaisella tavalla, Kiuru kirjoittaa Facebookissa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat