Kuinka käy keskustan Paavo-myrskyssä? – ”Puoluejohto kiistää ymmärrettävästi kaiken”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Paavo Väyrynen tekee vielä näyttävän paluun kotimaan politiikkaan, uskoo SDP-vaikuttaja.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Paavo Väyrynen tekee vielä näyttävän paluun kotimaan politiikkaan, uskoo SDP-vaikuttaja.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Paavo Väyrynen tekee vielä näyttävän paluun kotimaan politiikkaan, uskoo SDP-vaikuttaja.

– Suomen politiikan ikiliikkuja pääsi yllättämään jälleen kerran, SDP:n viestintävastaava Dimitri Qvintus kirjoittaa Iltalehden blogissaan ”Paavo-myrskystä”.

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen kertoi torstaina perustavansa uuden puolueen, ja Qvintuksen mielestä se ei mikään tavallinen ilmoitus.

– Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen kutsui Väyrysen päätöstä maalaisliitto-keskustan historian pahimmaksi uhaksi. Se on todella kova lausunto vaalirahakohun kokeneelta Korhoselta ja tuntuu varmasti puolueen sisäpiiriä myöten, Qvintus arvioi.

Hän ei usko, että Väyrysen toimintaan on syynä vain se, ettei ulkoministerin salkkua tullut.

– Väyrystä on ärsyttänyt jo pidemmän aikaa, kuinka keskusta on ”liberaalien ja lestadiolaisten” vallassa ja juoksee kaupunkikepulaisten perässä. Uskon, että maakuntien tupailloissa meininki ei ole hilpeä. Ei ole mikään ihme, että Väyrysen uusi puolue saa kannattajia nopeaa vauhtia.

– Väyrynen on ilmaissut syvän huolensa nyky-keskustan tilanteesta, jossa puolueen alkiolainen aate on piilotettu navetan ullakon perimmäiseen nurkkaan, heinäpaalien taakse.

Qvintus pitää Paavo Väyrystä kovana jätkänä.

Alkiolainen aate on piilotettu navetan ullakon perimmäiseen nurkkaan, heinäpaalien taakse.

– Väyrynen tietää, että suuri osa keskustan kentästä jakaa hänen huolensa. Hän on myös ajoituksen mestari: Sipilän keskusta tekee kokoomuslaisempaa politiikkaa kuin kokoomus itse ja perussuomalaisten siunauksella Kreikalle annettiin Soini I -tukipaketti. Rauta ei voisi olla kuumempaa.

Qvintus arvioi, että Väyrysen lähtö on – aivan kuten Korhonen sanoi – valtava isku.

– Ymmärrettävistä syistä keskustan nykyinen puoluejohto kiistää asian.

Hän uskoo, että kun hallituksella ei ole helppoa, kaikkein vähiten tässä tilanteessa olisi kaivattu Paavo-myrskyä, joka ei näytä minkäänlaisia laantumisen merkkejä.

– Nähtäväksi jää, vaikuttaako Väyrynen toiminnallaan keskustan tuleviin henkilövalintoihin. Ilmestyykö Väyrynen eduskuntaan hämmentämään soppaa juuri sopivasti ennen euroero-kansalaisaloitettaan?

Qvintuksen valistunut arvaus on, että Paavo Väyrynen tekee näyttävän paluun kotimaan politiikkaan – hyvissä ajoin ennen presidentinvaaleja.

– Paavo Väyrynen ei ole pelkästään kova jätkä. Hän on myös todellinen uhka Juha Sipilän keskustalle ja Timo Soinin perussuomalaisille.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat