Politiikka

Kuka onkaan ensimmäinen työn sankari -eläkeläinen? – Kauppalehti: Ensimmäinen päätös nyt tehty

Arja Jokiaho
Arja Jokiaho
Arja Jokiaho

Työeläkeyhtiö Varmassa on tehty Suomen työeläkealan ensimmäinen myönteinen päätös työuraeläkkeestä, Kauppalehti kertoo. Uusi eläkemuoto tunnetaan myös epävirallisella nimellä työn sankari -eläke.

Myönteisen päätöksen saanut eläkkeen hakija on lehden mukaan vielä työelämässä ja hakenut asiassa ennakkopäätöstä. Eläkkeelle hän jää ensi keväänä.

Muita työuraeläkehakemuksia Varmassa ei ole tällä hetkellä käsittelyssä.

Kauppalehti kertoo, että työuraeläkkeen saamisen ehdot ovat tiukat. Uusi eläkemuoto tuli käyttöön tänä vuonna eläkeuudistuksen myötä ja se voidaan myöntää alkavaksi aikaisintaan 1.2.2018.

Ehtona on 63 vuoden ikä ja 38 vuoden työura fyysisesti tai henkisesti raskaassa työssä. Edellytyksenä on myös sairaudesta aiheutuva työkyvyn alenema.

– Laissa ja sen perusteluissa on varsin tarkkaan määrätty, millaisia piirteitä hakijan työssä tulisi olla. Viimeisen työn sisällöstä saamme hyvin tietoa, mutta aikaisempien töiden sisällöstä kertovat lähinnä hakijan oma hakemus ja työterveyslääkärin lausunto. Työuraeläkkeen lain mukainen soveltaminen on työterveyshuollon ja työeläkevakuuttajien yhteinen haaste, Varman ylilääkäri Jukka Kivekäs toteaa yhtiön tiedotteessa.

Normaalisti eläkkeelle voi ensi vuonna jäädä aikaisintaan 63 vuoden ja 3 kuukauden iässä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat