”Ennen kuin maalaisliittopersuilu vie vuosikymmenien takamatkalle” – SDP:n Torsti haastaa kaupunkiseutujen päättäjät: ”Ääntä! Nyt!”

Jari Soini
Pilvi Torsti kaipaa kaupunkipolitiikkaa suomalaiseen päätöksentekoon.
Jari Soini
Pilvi Torsti kaipaa kaupunkipolitiikkaa suomalaiseen päätöksentekoon.
Jari Soini
Pilvi Torsti kaipaa kaupunkipolitiikkaa suomalaiseen päätöksentekoon.

SDP:n Helsingin piirin puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Pilvi Torsti nostaa pöydälle aktiivisen kaupunkipolitiikan lipun.

Keskustavetoisen nykyhallituksen linjaa helsinkiläinen demaripäättäjä kuvaa anti-kaupunkipolitiikaksi, jota ei yksi sinänsä tervetullut Raide-Jokeri-avaus muuksi muuta.

Nyt tarvitaan Torstin mielestä vastapainoa maakuntahehkutukselle, tarvitaan isojen kasvukeskusten puolustajia.

– Helsinkiläiset kansanedustajat vaikuttavat halvaantuneen maalaisliittohallituksen jyrätessä. On kysyttävä: kuka puolustaa kaupunkeja.

Hän kertoo tarkistaneensa, onko mutu-tuntuma Helsingin äänen heikkoudesta pelkkä mielikuva.

– Kävin läpi reilusti yli puolet kaikkien helsinkiläisten kansanedustajien kotisivuista ja viime viikkojen ja kuukausien kirjoituksista. Mukaan mahtuivat niin omat (sd-)edustajamme kuin ”kaverien” johtavat poliitikot.

– Yksikään helsinkiläinen edustaja ei näyttänyt tarttuneen Helsingin näkökulmasta sen paremmin Helsingin yliopiston kyykyttämiseen kuin älyttömään itsehallintoesitykseen, Torsti hämmästelee.

Helsingin pitäisi huutaa ennen kuin maalaisliittopersuilu on vienyt tämän maan vuosikymmenien takamatkalle suhteessa urbanisoituvaan kasvavaan maailmaan.

Torsti pohtii, onko Rakel Hiltusen, Jan Vapaavuoren ja Osmo Soininvaaran poistuminen Arkadianmäeltä johtanut siihen, että Helsingin ääni on vaimentunut eduskunnassa.

– Ja tämä tapahtuu hetkellä, jolloin Helsingin pitäisi huutaa ennen kuin maalaisliittopersuilu on vienyt tämän maan vuosikymmenien takamatkalle suhteessa urbanisoituvaan kasvavaan maailmaan.

Ääntä ei Torstin mielestä kaivata vain Helsingin vaan koko Suomen puolesta.

– Helsinki ei kilpaile Raahen tai edes Oulun kanssa, vaan Tukholman ja Kööpenhaminan.

– Jos Helsinki ei menesty, ei Suomikaan voi menestyä. Me tarvitsemme täällä soteratkaisut ja hallinnon, joka on tehty Helsingin ja pääkaupunkiseudun tarpeista, ei Kainuun tarpeista käsin, korostaa Torsti.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat