Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Kulttuurivaikuttajat protestoivat hakemalla tehtävään – STM:n strategiajohtajaksi Pasi Pohjola

LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) strategiajohtajaksi on valittu ministeriön johtaja Pasi Pohjola. Hän aloittaa tehtävässä marraskuun alussa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

STM:n strategiajohtajan paikalla toimii tällä hetkellä Liisa-Maria Voipio-Pulkki. Hän jatkaa ministeriössä muissa asiantuntijatehtävissä.

Tehtävään tuli määräaikaan mennessä vajaat 90 hakemusta, mikä on huomattavan suuri määrä. Hakijajoukosta löytyy myös useita kulttuurivaikuttajia, jotka protestoivat näin epäonnistuneeksi kokemaansa STM:n koronarajoituspolitiikkaa vastaan.

Hakijajoukosta löytyy myös useita kulttuurivaikuttajia, kuten muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta, kapellimestari Hannu Lintu, pianisti Iiro Rantala ja näyttelijä Seidi Haarla. Tehtävään pyrki myös useita teatterialan vaikuttajia sekä pastori Kai Sadinmaa, jonka Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli erotti elokuussa virastaan.

Ministeriön nimitysmuistiossa kulttuuriväki huomioidaan, mutta todetaan, ettei heillä ole kylliksi perehtyneisyyttä tehtävään.

-  Osa heistä on toiminut merkittävissä kulttuurialan suunnittelu- ja johtamistehtävissä, joihin on sisältynyt myös muun muassa vaativaa strategista kehittämistä. Tehtäväkenttä on kuitenkin ollut hyvin erilainen kuin täytettävän strategiajohtajan viran tehtäväala, nimitysmuistiossa todetaan.

Tehtävään valittu Pohjola on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori. Hänellä katsottiin olevan parhaat valmiudet tehtävään, sillä hänellä on kokemusta ministeriön johtamisesta ja STM:n hallinnonalan strategisista kysymyksistä.

Uutista päivitetty

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE